Site icon Dijital Tekerlek

Porche 718 Cayman GT4 ePerformance değişime hazır!

Porche 718 Cayman GT4 ePerformance değişime hazır! 9

Porsche Mission R konsepti ile geleceğe ışık tutan Porsche tarafında, Porche 718 Cayman GT4 ePerformance tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Pist odaklı üretilen elektrikli yarış otomobili 718 Cayman GT4 ePerformance, markanın tamamen elektrikli motor sporlarındaki geleceğine ışık tutuyor. Bununla birlikte mevcut Cayman modelinin dönüşümü sonucunda geliştirilen model, içten yanmalı motora veda ediyor.

Porche 718 Cayman GT4 ePerformance teknik özellikleri

Geçtiğimiz yıl IAA Mobility Münih fuarında tanıtılan Porsche Mission R konseptinde gördüğümüz güç aktarma organlarına sahip olan model; 986 beygir güç üretebiliyor. Model, 30 dakikalık bir pist deneyimi için ise sabit 603 beygir güç sağlayabiliyor. Yapılan testler ile beraber ulaşılan sonuçlar, 911 GT3 Cup modeline benzer verileri bizlere gösteriyor. Bununla birlikte çift motorlu bir kuruluma sahip olan model, 900 volt teknolojisine sahip. Model bu teknoloji ile beraber yalnızca 15 dakika gibi sürede yüzde 15 seviyesinden, yüzde 80 seviyesine şarj edilebiliyor.

Gövde yapısında kullanılan doğal elyaf kompozitleri ile çevre dostu bir otomobil olduğunu gösteren model, sürdürülebilirlik noktasında da oldukça kıymetli. Geri dönüştürülen karbon fiber malzemelerinde kullanımı ile beraber Porsche; yarış otomobilinde dahi çevreyi önemsediğini kamuoyuna gösterebiliyor.

Üretime üç yıl sonra girmesi beklenen modelin tanıtımının önümüzdeki ay yapılması planlanıyor. Bununla beraber yapılacak tanıtımın ardından modelin Goodwood içerisinde ziyaretçilere açılması bekleniyor.

Son olarak Porsche tarafının elektrifikasyon adımlarında oldukça kıymetli bir yere sahip olan Porche 718 Cayman GT4 ePerformance, 718 ailesinin geleceğe uzanan bir kolu olarak görülebilir.

“Özel versiyon Ferrari SP48 Unica gösterildi”

Exit mobile version