Site icon Dijital Tekerlek

Polestar, üç yeni elektrikli otomobil piyasaya sürecek!

Polestar 3 modeli gelecek sene, Polestar 4 coupe-SUV 2023 yılında, Polestar 5 sedan ise 2024 yılında piyasaya sürülecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Polestar CEO’su Thomas Ingenlath, önümüzdeki üç yıl içerisinde, üç yeni elektrikli otomobilin resmi olarak tanıtılacağını onayladı. Bununla birlikte İsveçli marka elektrikli otomobil pazarında rekabete üç farklı segment ile katılacak.

Polestar 3 SUV modelinin Tesla Model X ve Audi e-tron ile aynı düzeyde olması bekleniyor. Bununla birlikte Polestar 3, Porsche Cayenne modeli ile rekabet edebilecek şekilde yaklaşık 60.000 Sterlin değerinde bir fiyat etiketine sahip olacak. Ayrıca 2023 yılında göreceğimiz Polestar 4 modelinin ise; yeni nesil Porsche Macan EV ile rekabet etmesi bekleniyor.

2024 yılında tanıtılması planlanan Polestar 5 sedan modelin ise, Polestar Precept konseptinden ilham alarak; Tesla Model S ve Porsche Taycan modelleriyle rekabet halinde olması hedefleniyor.

Markanın CEO’su Thomas Ingenlath mevcut modeller ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“Önümüzdeki üç yıl boyunca, diğer EV start-up’larında görülmeyen bir şey olarak, yılda bir araba göreceğiz. Ayrıca bu arabalar tasarlandı ve kullanıma hazır.”

“Polestar 1 , markanın üst fiyat noktasını tanımlıyor, Polestar 2 ise giriş noktasını temsil ediyor.”

Polestar modellerinin teknik detayları belli mi?

Platform tarafında markanın, Polestar 4 coupe-SUV ve Polestar 3 modellerinde SPA2 platformunun kullanılması bekleniyor. Ayrıca bu platformu kullanan otomobillerin boyutları ile ilgili olarak sizlere şu bilgiyi verebiliriz; SPA2 platformunun yeni nesil Volvo S60 ve S90 modellerinde kullanılması planlanıyor.

Polestar 3 modeli muhtemelen çift elektrikli motora sahip olacak. Bununla birlikte modelin rekabete dahil olabilmesi için 480 kilometre civarında bir menzile sahip olması bekleniyor.

Yeni çıkacak olan modellerin maliyet tarafında ise; Volvo ile Geely arasında, Nasdaq borsasında yapılacak halka arz ile sağlanan finansal destek kullanılacak. Bununla birlikte “Polestar Automotive Holding UK” isimli şirketin hisselerinin yüzde 50’sinin Volvo tarafında bulunduğunu belirtmek gerek.

Son olarak yeni iş yapısı ile, halihazırda yıllık 10.000 otomobil satan şirket; 2025 yılına kadar bu değeri 290.000 adete çıkartmayı hedefliyor.

“Elektrikli Rolls-Royce planları 29 Eylül’de açıklanacak!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version