Site icon Dijital Tekerlek

Polestar Tesla’ya Karşı Hamleler Yapıyor

Polestar Tesla'ya Karşı Hamleler Yapıyor 1

İsveç menşeili Volvo‘nun elektrikli bir diğer markası olan Polestar, üst düzey yöneticilerinden biri Amerikan Tesla’ya karşı önemli açıklamalarda bulundu.

Elektrikle donanan İsveçli Polestar, geçen haftalarda Polestar 2 modeliyle kendi adından oldukça fazla söz ettirmişti. Bu modeli İsveç cephesi direkt olarak Tesla’nın ekonomik elekriklisi olan Model 3’e karşı rakip olarak tutuyor.

Polestar için önemli kişilerden Ian Collins, Tesla firmasının batarya ve enerjinin geri dönüşüm verimliliği konusunda tüm elektrikli araç üreticilerinden daha fazla bilgi ve teknolojiye sahip olduğunu söyledi.

Tesla, kendi otomobillerinin batarya verimliliğini farklı araçların aynı bataryalarına göre çok daha uzun menzil sağlayabiliyor. Tesla’nın kendi ürettiği ve patentini aldığı teknolojiler ile ilerlediğini söyleyen Ian Collins, Tesla’dan daha ileride olmak için yüksek çaba harcadıklarını itiraf etti. Polestar markasının da geride olmadığını, Tesla’ya göre birden fazla teknolojilerde ileride olduğunu söylemekten kalmayan Collins bu konuların ne olduğunu ise açıklamalarında yer vermedi.

Her türlü araç teknolojisinde başı çeken İsveç devi Volvo, bu konuda gelişimini sürdürüyor. Bir süre önce lansmanı yapılan Polestar 2, pilini tam doldurduğunuzda tamı tamına 440 kilometre menzil sunabiliyor. 408 beygir (hp) güç üreten araç, 0-100 km/h arasına ise sadece 5 saniye gibi bir sürede ulaşabiliyor. Aracın altına konumlandırılan 78 kWh pil, İsveç çeliği ile birleşince ortaya muazzam bir otomobil çıkıyor. Fiyatlara gelirsek, ilk başta açıklanan fiyatlara göre Polestar 2’nin 63 bin dolara satılacağı söylentileri otomotiv piyasasında yer almıştı. Bu doğrulandı fakat fiyatın 40 bin dolar civarlarına çekileceği de iddia edildi.

Exit mobile version