Site icon Dijital Tekerlek

Polaris Slingshot: Acun Ilıcalı’nın 3 Tekerlekli Aracı

Polaris Slingshot: Acun Ilıcalı'nın 3 Tekerlekli Aracı 2

Polaris Slingshot belki de daha önce hiç duymadınız bu markayı. Son zamanlarda gündemimizde olan Survivor 2020 başladı ve Acun Ilıcalı’da bu sene adaya hiç bilmediğimiz 3 tekerlekli bir araçlarla giriş yaptı. Peki nedir bu araç gelin hep beraber detaylarını inceleyelim.

Aracımızın markası Slingshot. Slingshut hız yapabilen UTV araç üretmeye çalışan bir marka. Ülkemizde aslında az da olmayan UTV’leri hız amaçlı görmediğimiz için Acun Ilıcalı’nın 3 tekerlekli arabası bize bir garip göründü. Ülkemizde kullanılan UTV’ler genelde 4 tekerlekli ve arazi ortamında kullanılmak için tasarlanmış. Slingshot ise bu 3 tekerlekli aracını biraz daha Amerika taraflarında çılgın gençlerin kullanması için üretiyor diyebiliriz. Belli olmaz bir süre sonra ülkemizde de sık karşılaşabileceğimiz bir durum olabilir 3 tekerlekli UTV’ler.

Aracın teknik detaylarına indiğimizde motordan başlayacak olursak 2 litrelik 4 silindirik 178 beygire sahip bir motor bizi karşılıyor. (Prostar 2.0L 4 Cylinder) Slingshot’ın 0-100 km hızlanması 5 saniye olarak belirtiliyor resmi verilerinde. Fakat son hız hakkında N/A gibi bir ibare karşılıyor bizi. Bu da demek oluyor ki Acun Ilıcalı hız düşkünlüğünden vaz geçmiyor.

Slingshot SL modelinde 5+1 vites otomatik bulunuyor. Bu şekilde aracın konforundan bir şey eksiltmiyorlar.

Aklımızdaki en büyük soru olan Slingshot SL modeli 26.500 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Fakat istediğiniz varyasyonlara göre aracın fiyatını 31.000 dolara kadar çıkartabiliyorsunuz. Buradan da Slingshot resmi web sitesine erişebilirsiniz.

25-30.000 ortalama 160.000 tl civarına geliyor ki bu fiyata alabileceğiniz bir sürü araç modeli bulunuyor. Ayrıca Amerika’da bu aracı almak yerine bir Ford Mustang alabilirsiniz. Fiyatını karişılaştırma kısmını size bırakıyorum 🙂

Exit mobile version