Site icon Dijital Tekerlek

Pirelli, 2020 de Aşırı Isınma Problemleri Artabilir!

Pirelli, 2020 de Aşırı Isınma Problemleri Artabilir! 2

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Formula 1 yarışlarında bir yenilik daha yapılıyor. Bu yıl gerçekleşecek olan Formula 1 de daha hızlı araçlara sahip olacağımızdan dolayı Pirelli, 2020 de Aşırı Isınma Problemleri Artabilir!

Pirelli Lastiklerini Kullanmayı Reddetmişlerdi!

Formula 1 yarışına katılacak olan takımların katıldığı bir oylamanın sonucuna göre, 2020 Formula 1 yarışına katılacak olan yarışmacılar Pirelli Lastiklerini kullanmayı reddetmişlerdi. Yani bu yıl gerçekleşecek olan Formula 1 de yine 2019 lastikleri kullanılacak.

2021 yılında da teknik kurallar yine aynı şekilde kalacağı düşünülürken araçlarda geliştirilen bazı tasarımlar olacağı tahmin edilmektedir. Bu geliştirilecek olan tasarımların olumlu yönde olacağı düşünülse de elbette olumsuz yönleri de olacaktır.

Pirelli’nin motor sporları şefi olan Isola da bundan ötürü gelecek yıl gerçekleşecek olan Formula 1 yarışlarında ısınmanın daha da artacağını bu durumu kontrol altına almak için de lastik basıncıyla oynayacaklarını sözlerinde belirtti.

Isola Açıklama Yaptı!

Isola Formula 1 yarışları ve aşırı ısınma problemleriyle ilgili yaptığı konuşmalarda;

“İstikrarlı teknik düzenlemeler var, bu yılın teknik düzenlemeleri geçen yıla göre farklı olmayacak, bu yüzden gelişim oranının 1 ila 1.5 saniye arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu, bir sezonda elde edilen tur zamanı.

Yani 2020’de bir adım daha atmamızı bekliyorum.Bu, biraz daha fazla yere basma gücü anlamına da geliyor. Aynı zamanda daha fazla enerji de olacak. Tahmin yapmamız gerekirse muhtemelen daha fazla ısınma olacak.Bu, lastiğe binen ek enerji yüzünden daha önemli olabilir.” dedi.

Önümüzdeki Formula 1 sezonunda takımların lastik ısıtma sorunlarının daha az olması gerekiyor. Bunun için de elimizden geleni yapacağız diyen Isola sözlerine şöyle devam etti;

“Hatırlarsanız 2019 sezonunun başında bazı takımlar lastikleri ısıtma konusundan şikayetçilerdi ve bazı şartlarda lastikleri ısıtmak biraz zordu.Bu yıl bu konuda bir sorun olmayacak.

Lastikleri biliyorlar, bu yüzden geçen yıla kıyasla en önemli avantaj, yeni bir lastiğin nasıl kullanılacağına dair herhangi bir öğrenme sürecinin olmaması olacak. Bu yıl lastiklerle ilgili herhangi bir öğrenme süreci yok.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Vettel, Formula 1 ile İlgili Sorulara İronik Yaklaştı

Exit mobile version