Site icon Dijital Tekerlek

Pininfarina Teorema konsept otomobili dikkat çekiyor

Pininfarina Teorema konsept otomobili dikkat çekiyor 14

Pininfarina Teorema konsept otomobili tasarımıyla birlikte dikkatleri toplamayı başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İtalyan tasarım şirketi Pininfarina, İsviçre firması WayRay ile ortaklaşa holografik arttırılmış gerçeklik ekranlı konsept otomobili sergiledi. Bununla birlikte model oturma düzeniyle de bir hayli farklı görünüyor.

Pininfarina Teorema boyutları

Modelin boyutlarına baktığımız vakit bizleri;1400 milimetre yükseklik, 5400 milimetre uzunluk ve 2200 milimetre genişlik bekliyor. Bununla birlikte model elektrikli bir kaykay platformu üzerine konumlandırılıyor. Ayrıca model markanın yüzde yüz oranında sanal olarak geliştirilen ilk konsept otomobili.

Modelde sertliği ve hafifliği arttırmak adına yan kapılar bulunmuyor. Bunun yerine yolcular otomobilin arkasından geçerek koltuklara ulaşabildikleri, basınçla etkinleşen bir zemine doğru yürürler.

Üç sürüş modu model ile birlikte kullanıcılara sunulabiliyor. Bu sürüş modları; otonom sürüş için özerklik modu, sürüş modu ve yolcuların herhangi bir konuma hareket edebilecekleri iç kemanın sosyal bir alana haline geldiği dinlenme modu şeklinde. Bununla birlikte otomobil 1+2+2 şeklinde olan beş kişilik bir oturma düzenine sahip.

Marka modelin iç mekanını oturma odasına benzetiyor. Bununla birlikte önde yer alan üç koltuk dinlenme pozisyonu için farklı olarak konumlandırılabilir. Bu sayede koltuklar diğer yolcuklara doğru da döndürülebilir.

Pininfarina tarafı konsept ile ilgili neler düşünüyor?

Pininfarina’nın kreatif direktörü Kevin Rice konsept ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Pininfarina, otomotiv endüstrisinde kullanılabilirlik ve teknoloji açısından yön belirlemek ve yeni vizyonlar sunmak için bir inovasyon aracı olarak konsept otomobilleri kullanarak her zaman geleceğe baktı”

“Özellikle Teorema, artan trafik sıkışıklığının ve diğer tavizlerin yarattığı hayal kırıklıkları olmadan, yolcuları yeni inanılmaz deneyimlere yönlendirmek için AI, 5G ve en son teknolojileri entegre ederek insanlara arabada olma, araba kullanma ve seyahat etme zevkini geri vermek istiyor. yolculuk”

Model WayRay tarafından uygulanan, gelişmiş bir sürücü destek sistemi (ADAS) ve sürücü navigasyonu kullanan, trafik bilgilerini sağlayabilen bir AR baş üstü ekrana sahip.

Son olarak konsept İtalya ve Şanghay’daki Campiano ekipleri tarafından tasarlandı. Modelin yakın zamanda yola çıkması mümkün görünmese dahi; modelin oldukça heyecan verici olduğunu kabul etmek gerek.

“2021 Nissan Leaf modeline yeni güvenlik paketleri eklendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version