Site icon Dijital Tekerlek

Pininfarina Battista modelinin üretim versiyonu tanıtıldı

İki sene önce Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılan Pininfarina Battista modelinin üretim versiyonu 2021 Monterey Otomobil Haftası’nda resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Şimdiye kadar yapılan en güçlü İtalyan yol otomobili olarak nitelendirilen model iki senelik bekleyişin ardından üretime giriyor. Bununla birlikte model hiper-EV segmenti içerisinde Rimac Nevera ve Lotus Evija modellerinin en büyük rakibi olacak.

Pininfarina Battista teknik özellikleri

Modelin güç aktarma organlarını incelediğimiz vakit bizleri; dört elektrikli motora sahip bir güç aktarma sistemi bizleri bekliyor. Bununla birlikte model 1900 beygir güce, 2299Nm tork değerine sahip. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 2.0 saniyeden daha düşük seviyede.

Model bu güçlü dört motorun güç üretebilmesi için 120kWh değerinde bir pil paketine sahip. Bununla birlikte model 500 kilometrelik bir menzili kullanıcısına sunabiliyor. Ayrıca modelin bu pil paketleri 180kW değerine kadar hızlı şarj becerisine sahip istasyonları destekleyebiliyor.

Peki ya tasarımı ne kadar güçlü?

Model açıkta kalan karbon fiber gövdesini, parlak siyah alaşımlı jantla ile tamamlıyor. Bununla birlikte modelin bir çok ince detayı elbette mevcut. Fakat marka henüz bu detayların tamamını açıklamış değil. Dış tasarıma genel olarak baktığımız vakit; inanılmaz bir aerodinamik çalışmanın varlığı kendisini belli ediyor.

İç tarafa geldiğimiz vakit ise bizleri sürdürülebilir deri döşeme ve mavi Alcantara spor koltuklar bekliyor. Bununla birlikte sürücü odaklı olan orta konsol; sürücüye ihtiyaç duyduğu tüm bilgilere oldukça kolay erişmesine imkan sağlıyor.

Model iç ve dış mekan seçeneği kombinasyonları ile birlikte; 128 milyon farklı bir kişiselleştirme programına sahip. Elbette bu denli özel olan bir modele sahip olmak isteyen kişiler, otomobillerini istedikleri şekilde tasarlamak isteyecekler. Bu nedenle bu ütopik kombinasyon miktarına şaşırmamak gerek.

Modelden 150 adet üretilecek. Bununla birlikte bu modellerin 5 adeti Anniversario olan özel bir donanım paketi ile birlikte üretilecek. Bu Anniversario paketi markanın 90.yıl dönümünü kutlamak adına sunulmaya hazırlanıyor. Ayrıca bu özel model, oldukça özel olan “Furiosa” tasarım paketi ve iki tonlu boya şeması ile birlikte dikkatleri çekmeyi başarıyor. Modelin güç aktarma organı tarafında ise standart modelden herhangi bir farkı yok.

Pininfarina CEO’su Per Svantesson model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“Automobili Pininfarina hikayesinde bir başka önemli bölümün başlangıcı” olarak selamladı.  Monterey Otomobil Haftası boyunca 90 yılı aşkın Pininfarina tasarım mirasını kutlarken, müşterilerimize lüksün güzel ve sürdürülebilir geleceğini sergilemekten heyecan duyuyoruz. Battista’nın kişiselleştirilmiş lüksü ilk kez.”

Son olarak Pininfarina Battista modeli yukarıda da belirttiğimiz gibi yalnızca 150 adet üretilecek. Bununla birlikte modele sahip olmak isteyen kullanıcıların; 2.2 milyon Dolar gibi bir ücreti gözden çıkartması gerekecek.

“2022 Lamborghini Countach modeli resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version