Site icon Dijital Tekerlek

PEUGEOT’un Yeni Elektrikli Yıldızı: 3008’in Yenilenen Hali

PEUGEOT’un Yeni Elektrikli Yıldızı: 3008'in Yenilenen Hali 1

PEUGEOT’un Yeni Elektrikli Yıldızı: 3008’in Yenilenen Hali

PEUGEOT, elektrikli otomobil piyasasına iddialı bir giriş yaparak 2025’te geniş bir model yelpazesiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Marka, bu bağlamda son 7 yılda 130 ülkede 1.320.000’den fazla müşteriye hitap eden popüler modeli 3008’in yeni neslini tanıttı.

PEUGEOT 3008’in Yenilenmiş Hali ve Teknik Özellikleri

PEUGEOT, 3008 modelinin yeni neslini tanıtarak otomobil dünyasına yepyeni bir soluk getiriyor. Bu model, PEUGEOT’un satış grafiğinde zirveye oynayan modelleri arasında yer alıyor. E-3008 olarak adlandırılan bu yeni model, Stellantis’in öncü STLA Medium platformunu kullanıyor. Bu platform, teknik özellikleri ve sunduğu performansla sınıfında öne çıkıyor. Araç, 700 km menzile ulaşabiliyor ve şarj süreci sadece 30 dakika sürüyor. Ayrıca, kullanıcılara bağlantılı hizmetler ve işlevsellik konusunda da yenilikçi çözümler sunuluyor.

Üretim ve Satış Bilgileri

Yenilenen PEUGEOT E-3008 modeli, sadece Fransa’nın Sochaux kentindeki fabrikada üretilecek. Şubat 2024’ten itibaren Avrupa pazarında kademeli olarak satışa sunulması planlanıyor. Bu model, “Allure” ve “GT” donanım seviyeleriyle piyasaya sürülecek. Ayrıca, bu model için 3 farklı ek paket seçeneği bulunacak. Elektrikli motor seçenekleri arasında 210 HP, 230 HP Uzun Menzil ve 320 HP Çift Motorlu 4 tekerlekten çekişli versiyonlar yer alacak.

CEO’nun Açıklamaları

PEUGEOT CEO’su Linda Jackson, yeni modelle ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni E-3008 Fastback SUV’un pazara sunulması, PEUGEOT’nun tamamen elektrikli, göz alıcı bir markaya doğru dönüşümünde önemli bir adım” ifadesini kullandı.

Tasarım ve Detaylar

Yeni E-3008, aerodinamik siluetiyle dikkat çekiyor. PEUGEOT’un bu modelde kullandığı tasarım dili, markanın yenilikçi yaklaşımını yansıtıyor. Jant seçenekleri arasında 19 inç ve 20 inçlik versiyonlar bulunuyor. Araç, yeni PEUGEOT logosuyla beraber sofistike bir dış tasarıma sahip. Krom detayların yerine, lake parçaların kullanıldığı bu modelde, modern ve dayanıklı bir duruş sergileniyor.

Exit mobile version