Site icon Dijital Tekerlek

Peugeot, yeni Le Mans aracı için üç F1 sürücüsüyle çalışmalara başladı

Peugeot, yeni Le Mans aracı için üç F1 sürücüsüyle çalışmalara başladı 3

Peugeot, yeni Le Mans hiper otomobil programı için sürücü serisini açıkladı. Ve gayet güçlü isimler olduğunu düşünüyoruz çünkü Peugeot, yakın geçmişlerinde Formula 1 tecrübesi olan üç pilot, Le Mans 24 Saat’te çok sayıda sınıf galibiyeti, bir WEC dünya şampiyonası ve iki Formula E şampiyonluğu bulunan isimlerle çalışacak.

Aslında Le mans ve diğer çeşit yarışlarda eski f1 pilotlarını görmek çok normal bir durum hele ki f1’de kontratınızın bittiğini düşününce Magnussen gibi genç pilotlar yeteneklerini başka sahalarda kullanmaya devam ediyorlar.

Güçlü isimler var ancak en dikkat çekeni Magnussen

Sürücüler, Loic Duval (2013’te Audi ile Le Mans galibi), Paul di Resta (59 F1 startı ve Le Mans’ta LMP2 galibi), Mikkel Jensen (LMP3 şampiyonu), Kevin Magnussen (118 F1 startı) , Gustavo Menezes (bir LMP2 şampiyonu) ve Jean-Eric Vergne (58 F1 startı ve iki kez Formula E şampiyonu). İngiliz pilot James Rossiter ise yedek olarak takımda yer alacak.

Peugeot’nun sürücüleri iki otomobili arasında nasıl paylaştırılacağı henüz onaylanmadı. Bu nedenle, önümüzdeki aylarda birlikte test edecekleri bir çift üç sürücülü takımın doğal olarak oluşacağını düşünüyoruz.. Birçoğu birbirini zaten iyi tanıyor ve ayrıca Magnussen’in dünyanın en ünlü dayanıklılık yarışı deneyimine sahip.

Magnussen heyecanlı

Eski Haas formula 1 takımı sürücüsü Magnussen, Top Gear’a “Le Mans’a ilk gittiğimde, kesinlikle zorlu bir öğrenme eğrisi olacak, ama bunu dört gözle bekliyorum” dedi. “Takımda yararlanılacak çok deneyim olacak ve bu sürücüleri biraz daha iyi tanımaktan heyecan duyuyorum. Bazılarına karşı yarıştığım, bazılarıyla tanıştığım, bazıları ile tanışmadım. Ama bu adamlardan öğrenecek çok şey olacağına eminim. “

Peugeot Sport’ta WEC Teknik Direktörü Olivier Jansonnie, “Yalnızca bireysel sonuçları dikkate almadık” diyor. “Ayrıca, uzun bir sürücü listesinin hızını, tutarlılığını ve güvenilirliğini de inceledik, çünkü gelecek gençlerin eklektik bir karışımıyla ve özellikle alanında kanıtlanmış geliştirme becerilerine sahip deneyimli kampanyacıların eklektik bir karışımıyla birbirine iyi bir şekilde uyan bir kadro arıyoruz. “

Exit mobile version