Site icon Dijital Tekerlek

Peugeot Le Mans Hypercar sonunda ortaya çıktı

Peugeot Le Mans Hypercar sonunda ortaya çıktı 23

9X8 yarış otomobili Peugeot Le Mans Hypercar sonunda resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Peugeot 2022 yılından itibaren Le Mans 24 saate dahil olmak üzere; World Endurance Championship (WEC) kategorisinde yarışacak olan 9X8 otomobilini tamamen tanıttı. 

Yöneticiler model ile ilgili ne düşünüyor?

Stellantis’in motor sporları patronu Jean-Marc Finot modeli “önemli bir yenilikçi adım” olarak tanımladı. Bununla birlikte Finot açıklamalarına şu cümleler ile devam etti;

“Bu özelliği ortadan kaldırmamızı sağlayan bir dereceye kadar aerodinamik verimlilik elde ettik. Yine de bana nasıl olduğunu sorma! Bunu mümkün olduğu kadar uzun süre bir sır olarak saklamak niyetindeyiz.”

Peugeot Sport’taki WEC programının teknik direktörü Olivier Jansonnie ise modelle ilgili olarak şu cümleleri kullandı;
 “Yeni LMH düzenlemeleri, geleneksel performans artırıcı sistemlerin önemini ortadan kaldırmak için hazırlandı.

“Sporun aerodinamikle ilgili yeni teknik kurallarının izin verdiği daha fazla esneklik, tasarım [styling] ekiplerinin daha da büyük bir katkı yapması için kapsam ile yenilikçi otomobillerin ortaya çıkmasını destekleyen radikal yeni düşünceye izin veriyor.”

“Peugeot’un mühendisleri ve tasarımcıları, yeni yaratıcı süreçler icat etmek ve tamamen yeni bir tür [Le Mans] Hypercar üretmek için yerleşik kodlardan kurtulmak için bu fırsattan etkin bir şekilde yararlandı.”

Peugeot Le Mans Hypercar 9X8 teknik özellikleri

Model motor tarafında gövdesinin altında arka tarafa monte edilen; 2.6 litrelik, çift turbo, 671 beygirlik, benzinli bir V6 motora sahip. Bununla birlikte bu motora ek olarak ön tarafta 268 beygir gücünde bir elektrik motoru mevcut.

Bu gücün yola aktarılası tarafında ise şanzıman olarak bizleri yedi vitesli sıralı bir şanzıman bekliyor.

Modelin 9X8 isimlendirmesini kullanması, hem firmanın motor sporları mirasına hem de elektrikli markaya atıfta bulunuyor. Bununla birlikte 9 ön eki Le Mans yarışmacıların 905 ve 908 için kullanılırken 8 son eki ise firmanın şuan ki yol otomobili serisinde dayanıyor. Ayrıca aralarında yer alan X ise; markanın dört tekerlekten çekiş sistemini ve hibrit güç aktarma organlarını ifade ediyor.

Son olarak model şekillendirilmiş tekerlek jantlarına, lastiklerin üzerinde yer alan kanat havalandırmalarına ve entegre aynalar gibi bir çok aerodinamik parçayı bünyesinde barındırıyor. Stil olarak model aynı zamanda “pençe benzeri” far imzasını modele yerleştirmiş vaziyette.

“Yeni Bugatti hibrit hiper otomobili onaylandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz

Exit mobile version