Site icon Dijital Tekerlek

Özel Üretim Porsche: Sadece 77 Adet ve Fiyatı 1 Milyon Dolar!

Özel Üretim Porsche: Sadece 77 Adet ve Fiyatı 1 Milyon Dolar!

Dünya otomotiv sektörünün dev ismi Porsche, sınırlı sayıda üretilecek olan yeni araç serisiyle otomobil dünyasında büyük bir heyecan uyandırdı. Bu özel otomobiller, sadece belirli etkinliklerde kullanılmak üzere tasarlandı ve sadece 77 adet üretildi. Fiyat etiketi ise tam 1 milyon dolar.

Bu sıra dışı otomobiller sadece özel etkinlikler için tasarlandı. Porsche, bu otomobillerin hem iç hem de dış tasarımıyla otomobil tutkunlarını büyüleyeceğine inanıyor. Spor araba, 911 GT3 R Rennsport adı altında California’daki 2023 Rennsport Buluşması’nda tanıtıldı. Görenleri kendine hayran bırakan model, sadece 77 adetle sınırlı ve 7 renk seçeneği sunulacak.

Sokakta Kullanımı Yasak

Porsche 911 GT3 R, büyük güç ve yere basma kuvvetine sahip. Bu yüzden sokaklarda kullanılması ve FIA kurallarına göre yarıştırılması yasak. Bu model, Le Mans ve Daytona 24 gibi katı kuralların bulunduğu FIA veya IMSA etkinliklerinde yarışmak üzere tasarlandı. “Ya bu kurallar geçerli olmasaydı?” sorusundan hareketle üretilmiş olan 911 GT3 R Rennsport, neredeyse tüm parçalarıyla yarış otomobillerinden farklı.

Bu spor aracın kaputu ve tavan kısmı hariç diğer tüm parçalar yarış otomobillerinden farklıdır. Araç, aynaların kaldırıldığı, kokpitte 3 kameralı bir sistemle izlenebilen bir modeldir. İç mekanı büyük oranda kaplayan takla kafesi nedeniyle araç tek kişilik olarak tasarlanmıştır. Bu özel model, Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun (FIA) güç kurallarına uymayan bir model olup, 611 hp güç üretiyor ve E25 bioethonol ve eFuel ile çalışacak şekilde özel olarak ayarlandı.

Eşsiz Tasarım ve Yüksek Performans

Aracın motoru, özellikle E25 yakıtlarla daha yüksek performans sağlaması için özel olarak geliştirilen pistonlar ve eksantrik miller ile donatıldı. Tasarımda dikkat çeken en büyük özellik ise arka kısmında bulunan devasa kanat. Bu tasarım, 1978 Daytona 24 Saat yarışında Porsche adına yedinci genel zaferi kazandığı efsanevi Brumos Porsche 935/77’ye selam duruyor. Arka kanat o kadar büyük yere basma kuvvetine sahip ki, yatay bölümlere yükü azaltmak için iki adet destek eklenmiş.

Exit mobile version