Site icon Dijital Tekerlek

Özel Seri BMW M4: BMW M4 CSL

Özel Seri BMW M4: BMW M4 CSL 2

BMW, yeni M4 klasik ızgara tasarımını ve marka imajını değiştirmek istediği için yeni bir çağ başlatıyor. Yeni nesil M4, mevcut nesilden farklı görünebilir ancak bir şey kesin: BMW mümkün olduğunca çok sayıda özel sürüm oluşturmak için elinden geleni yapacak gibi duruyor. Bu da sürekli segmentasyon ve ince ayar demek.

BMW karı en üst düzeye çıkarmasına izin verirken aynı zamanda pazarı da sıcak tutuyor. Bu strateji sadece BMW’ye fayda sağlamıyor, çünkü bu özel sürümlerin çoğu doğrudan araba meraklılarını hedef almaktadır. Örneğin, futurecarsnow tarafından Instagram’da yayınlanan bu BMW M4 CSL modelini ele alalım.

BMW’nin sonuna getirilen CSL ismi, BMW performans ürünlerinin ilk zamanlarına dayanıyor ve genellikle mevcut bir otomobilin hafifleştirilmiş yüksek performanslı bir canavara dönüşmesiyle ilişkilendiriliyor. “CS” yarış sporunu, “L” ise hafifliği temsil ediyor. Böylece CSL, yarıştan ilham alan yol otomobili teknolojisinin bir araya gelip daha az ağırlığa sahip bir kombinasyonu olmayı hedefliyor.

Son dönemin en yeni CSL ürünü, en iyi sürüş makinesini sunma arayışlarında cinsin en iyisini temsil eden Legendary E46 CSL idi. E46 M3 CSL, BMW’nin tartışmalı tek kavramalı SMG otomatik şanzımanını kullansa da, yüksek devirli motoru ve hafif yapısı sayesinde BMW topluluğunda saygıdeğer bir koleksiyon olmayı başardı.

Bu sınırlı üretim M4, motor ünitesini daha iyi soğutmak için bir su enjeksiyon sistemine sahip. Çift turbo manuel 6 ileri şanzıman ile güçlendirildi. Bu benzersiz motor, BMW’nin çift kavramalı şanzımanına uygun 493 beygir gücü ve 600nm tork için iyi oldu. Arka koltuklar çıkarıldı ve bunu en yetenekli M4 yapmak için agresif aero eklendi. Bu şekilde BMW M4 CSL rozetinin sahibi oldu.

İlginizi Çekebilir: 2021 BMW 4 Serisi ile resmi olarak tanıştık!

Exit mobile version