Site icon Dijital Tekerlek

Özel Lamborghini Huracan 482 km/s hızı hedefliyor

Envisage Grup ve 7X Design işbirliği ile geliştirilen özel Lamborghini Huracan, 482 km/s hıza ulaşmayı hedefliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lamborghini Huracan teknik özellikleri

Lamborghini Huracan stok halde 602 beygir güç üretebilen, V10 bir motora sahip. Bununla birlikte model Envisage Grubu ve 7X Design işbirliği ile 3 kat fazla güç üretebiliyor. Yani model agresif bir gövde kitine sahip Huracan tabanlı bir hiper otomobil.

Model aldığı geliştirmeler ile birlikte 1900 beygir güce sahip. Otomobilin bu güce ulaşmasında Underground Racing tarafından yapılan ayarların büyük katkısı olduğunu belirtmek gerek. Bu inanılmaz güç çıkışı ile birlikte modelin 482 km/s hıza ulaşması hedefleniyor. Bununla birlikte otomobilin bu hız değerine ulaşması için; şüphesiz olağanüstü bir aerodinamik tasarıma ihtiyaç duyuyor.

Tasarımı

Otomobilde kullanılan oldukça agresif olan gövde kiti ile birlikte modelin sürtünme katsayısı; 0.39 Cd değerinde 0.279 Cd değerine düşmekte. Bununla birlikte modelin ön tarafına baktığımız vakit dikkatleri şüphesiz farlarda yer alan detaylar çekiyor. Ön tampon, kaputun devam eden tasarım çizgisini havalandırma menfezlerine kadar devam ettiriyor.

Arka tarafa baktığımız vakit ise oldukça farklı bir tasarım bizleri bekliyor. Bununla birlikte arka tarafta yer alan ızgara daha geniş bir tasarıma sahip. Ayrıca arka tarafta devasa bir arka difüzör bizleri bekliyor. Stopların tasarımı değişmiş olsa dahi stok modele halen benzer vaziyette.

Farlarda yer alan kirpiğe benzer detaylar, muhtemelen farların üzerine gelen hava akışını yönlendirmeye yardımcı olmayı hedefliyor. Bununla birlikte modeli saran gövde kiti Envisage Grup tarafından karbon fiber malzeme kullanılarak geliştirildi. Her panel monokok şasiyi etkilemeyecek şekilde özel olarak bağlanmakta.

Sonuç olarak özel geliştirmelere sahip olan ve “Rayo” ismi verilen Lamborghini Huracan otomobili; büyük hedeflere sahip bir hiper otomobil haline getirildi.

“Mercedes-AMG lansman için 5 Eylül tarihini işaret etti” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version