Site icon Dijital Tekerlek

OYDER Başkanı Faiz İndiriminin Sektöre Etkisini Değerlendirdi

ikinci-el-dijitaltekerlek

TCMB Para Politikası Kurulu’nun verdiği 325 baz puan faiz indirimi kararı otomotiv sektörüne bir canlılık katabilir. Merkez Bankası’nın açıkladığı faiz indiriminin otomotiv piyasasına olası etkilerini değerlendiren Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, bu adım ile sektörün canlanabileceğini ifade etti.

“Bu hamle hem yatırım maliyetleri geriye çekecek hem de girişimcinin tek rakibinin mevduat faizi olmaktan bir ölçü daha uzaklaştıracaktır. Bu da geleceğe dönük bir umut getirecektir” diyen Şahsuvaroğlu, bankaların yapılan indirimi hızlı bir şekilde kredi maliyetlerine yansıtması gerektiğini kaydetti.

Dijital Tekerlek | Instagram

“Özel bankaların TCMB’nin bu kararının mevcut faiz oranlarına yatırımcı lehine hızlı bir şekilde yansıtmalarını ümit ediyorum. Zira bankalar tarafından kullandırılan kredilerin maliyetleri düşmedikçe, ekonomik aktivitedeki canlılığın sağlanması ve sürdürülebilir olması mümkün değil. Otomotiv Yetkili Satıcılarının ticaretlerini sürdürebilmelerinin en önemli unsurlarından biri de ucuz ve sürdürülebilir finansmana erişimlerini sağlamaktır.”

Exit mobile version