Site icon Dijital Tekerlek

Otonom Araçlar İçin Uber Vakti

Otonom Araçlar İçin Uber Vakti 3

En çok araştırılan gündem konularından biri de son dönemlerde Uber oldu! Sürekli test sürüşleri gerçekleştiren ulaşım devi Uber, test sürüşlerine başka şehirleri de ekleyerek devam ediyor. Uber, test sürüşleri için ilk olarak Dallas’ı seçti. Sonrasında da Toronto’ya ilgi gösterdi. Ulaşım ve sürüş yerleri olarak Toronto, ülkeler arasında biraz daha ön planda olduğu için bu seçeneklerin arasında göz bebeği oldu. Önümüzde ki günlerde Uber, veri toplama sürecini herhangi bir sorun çıkmaması adına uzatmaktadır. Bu durum bizlere heyecan veriyor. Uberin Strateji Başkanı “Bu durumdan mutlaka heyecan duyuyoruz, kamu bölgelerine açık yollarda kullandığımız her mil, gelişim çalışmalarına anlamlı bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Dijital Tekerlek | Instagram

Uber ilk bilgileri toplama turundan sonra otonom sürüş testlerine başlamaya karar verdi. Bu durumda Dallas’taki çalışmalar hakkında bilgilendirilmek için kilit firmalarla ve paydaşlarla işbirliği yapmak istiyor. Uber tek derdinin diğer firmalara kafa tutması değil, ancak ileriye dönük çalışma yaparak kendisinin de gelişebileceğini duyurdu. Bu şekilde markalaşma yapacağını duyuran Uber tabi ki de tüm gözleri kendisine çekmeyi başardı.

Uber bu fikri nereden buldu diye soranlara, Arizona’da Tempe kentinde bir yayayı öldüren şirket kötü günler yaşamıştı diyebiliriz. Test sürüşleri o vakitler durmuş ve bir süre sonra tekrar devam etmişti. Toronto’da ve San Francisco’da başlanmış olan bu test sürüşleri sürekli devam etti.

Exit mobile version