Site icon Dijital Tekerlek

Otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları

Otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları 11

Her sektörde olduğu gibi otomobil üreticilerinin de en çok ihtiyaç duyduğu konulardan birisi pazarlama. Pazarlamanın temel yapıtaşlarından birisi ise şüphesiz akılda kalıcı ve ürünü en iyi anlatan sloganlar. Bu nedenle gelin birlikte otomobil sektöründe günümüze kadar kullanılan başarılı sloganların bulunduğu listemize birlikte göz atalım.

1- GMC “Like a Pro”

2017 yılında efsanevi “We Are Professional Grade” sloganın yerini alan “Like a Pro” sloganı temel anlamda aynı anlama sahip. Fakat 1990’lı yıllarda kullanılan “Like a Rock” sloganını yansıtıyor.

2- GMC “We Are Professional Grade”

Üst kısımda da bahsettiğimiz “We Are Professional Grade” sloganı, 2000’li yılların başında zorlu şantiyelerde kullanılan modelleri desteklemek adına kullanılıyordu. Bununla birlikte Türkçe anlamı “Biz Profesyonel Sınıfız” olan slogan; Sierra, Silverado gibi modellerin tanıtımında kullanılmıştı.

3- Ford “Go Further”

Ford tarafının 2012 yılında küresel olarak belirlediği slogan “Go Further”, “Daha İleri” anlamına geliyor. Bununla birlikte bu slogan markanın önceki sloganlarından bir nebze farklı. Sloganın özelliği müşterilerden çok markanın çalışanlarına yönelik olması. Bu slogan, markanın en üstten, en alt kademesine kadar herkesi ortak bir noktada buluşturmak hedefiyle belirlendi.

4- Ford “Built Ford Tough”

“Üretilen sağlam Ford” anlamına gelen “Built Ford Tough” sloganı, 1979 yılında yaşanan krizler üzerine kullanıldı. Ardından 1980’lerde en çok satan pick-up ünvanına sahip F-Serisi ile de kullanıldı. Ayrıca bayilere kadar oldukça benimsenen sloganın günümüzde dahi halen kullanıldığını belirtmek gerekiyor.

5- Dodge “Grab Life by the Horns”

Amerikan üreticiler ile başladığımız listemizin altıncı sırasında da bir Amerikan bizleri bekliyor. Bununla birlikte Dodge tarafından 2001 yılında benimsenen “Grab Life by the Horns” sloganı; bir çift devasa boynuzlu koç logosuna sahip olan markanın logosunu destekler nitelikteydi. Esas olarak hayatınızın kontrolü sizin elinizde olsun mesajı verilmek istense dahi bir çok kişi ilk etapta logoya atıfta bulunulduğunu düşündü. 2007 yılında ise bu slogan “Grab Life” olarak kısaltıldı.

6- Chevrolet “Find New Roads”

2013 yılında “Chevy Runs Deep” sloganı yerini alan “Find New Roads” sloganı; 2009 yılında yaşanan General Motors krizi üzerine markanın imajını yeniden icat etmek adına attığı adımlardandı. Bununla birlikte sloganın alt metni; Chevrolet’in öğrenimi, gelişimi ve değişimiydi.

7- Chevrolet “The Heartbeat of America”

Chevrolet tarafının 1985 yılında Japon üreticilerin pazar gücünü kırmak adına tercih ettiği slogan “The Heartbeat of America” sloganıydı. Bununla birlikte bu slogan ile tercih edilirliği düşen ikonik modellerin kullanıcılara çarpıcı bir şekilde hatırlatılması hedefleniyordu. Ayrıca Amerikan vatanseverliğini de destekleyen slogan Amerikan pazarında da oldukça hoş karşılandı.

8- Cadillac “Rise Above”

2019 yılında kullanılan slogan, markanın o güne kadar uğraştığı dünya standardı hedefine yönelik bir hareketti. Özellikle “Yükseliş” anlamına gelen sloganın 2000’li yıllarda Cadillac tarafının herkes için her şey olma mentalitesine oldukça güzel destekleyebilmesine yardımcı oldu.

9- Cadillac “The Standard of the World”

1908’de Royal Automobile Club içerisinde sahip olduğu başarımları ile marka kendisini “dünyanın standardı” anlamına gelen “The Standard of the World” ile dünyaya lanse etti. Bununla birlikte sıra gelen yıllar ardından; otomotiv sektöründeki diğer otomobil üreticilerinin de yaptığı standardizasyon hamleleri ile markanın sloganının başarısı o zaman daha da iyi anlaşıldı.

10- Volvo “Freedom to Move”

2018 yılında belirlenen slogan ile İsveçli otomobil üreticisinin CEO’su Håkan Samuelsson şu cümleleri kullandı;

“Hareket özgürlüğü… gerçekten bir arabanın güzelliği” 

“İstediğiniz yere, istediğiniz zaman gidebilirsiniz, ancak elbette, sürdürülebilir bir kişisel ve güvenli bir yol.”

On maddeden oluşan otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları isimli ilk listemizin sonuna geldik. Listemizin devamı niteliğinde olacak olan ikinci listemize, gelecek hafta aynı saatte sitemizden ulaşabilirsiniz. Sağlıkla kalın.

“2022 Lexus LS 500 yeni özellikleri ile tanıtılıyor”

Exit mobile version