Site icon Dijital Tekerlek

Otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları

Otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları 5

Her sektörde olduğu gibi otomobil üreticilerinin de en çok ihtiyaç duyduğu konulardan birisi pazarlama. Pazarlamanın temel yapıtaşlarından birisi ise şüphesiz akılda kalıcı ve ürünü en iyi anlatan sloganlar. Bu nedenle gelin birlikte otomobil sektöründe günümüze kadar kullanılan başarılı sloganların bulunduğu üçüncü ve son listemize birlikte göz atalım.

1- BMW “Sheer driving pleasure”

Sürüş deneyimi açısından bir çok otomobil severde çok ayrı bir yere sahip olan BMW tarafı bu sloganı ile belki de en güçlü olduğu noktaya değiniyor. Bununla birlikte marka, “The Ultimate Driving Machine” sloganına uygun olarak sürüş keyfi tarafında oldukça tatmin edici olan otomobiller üretmeye son gaz devam ediyor.

2- BMW “The Ultimate Driving Machine”

1973 yılında Amerika pazarında “The Sportsman’s Car” sloganının yerini alan “The Ultimate Driving Machine” sloganı; markanın tüm modellerini oldukça güzel kapsıyordu. Bununla birlikte günümüzde M departmanında M2 modeli haricinde daha geniş spor modellere sahip olan marka; geçmişte daha kompakt ve atik modeller ile kullanıcıların gönüllerine taht kurmayı başarmıştı.

3- Mercedes “Engineered like no other car in the world”

Türkçe olarak “Dünyadaki hiçbir araba gibi tasarlanmamıştır” anlamına gelen slogan kullanıcılar üzerinde oldukça etkili olmayı başarmıştı. Bununla birlikte efsanevi 190 SL ve 300 SL ile birlikte 1950’li yıllara damgasını vuran slogan markanın tüm ürün gamını kapsamayı da başarmıştı.

4- Audi “Vorsprung durchg Technik”

Türkçe karşılığı “Teknoloji yoluyla inovasyon” olan sloganın Almanca olması diğer pazarlar için kuşku yaratsa da, Audi sloganı dünya genelinde kullanmaktan hiç çekinmedi. Bununla birlikte bu slogan ile istedikleri olumlu havayı da genel olarak bütün pazarlarda yakalamayı başardılar.

5- Audi “Advancement through technology”

Volkswagen Grubunun 1980’lerin başlarında Mercedes-Benz ve BMW karşısındaki rakibi olarak görülen Audi tarafı, “teknoloji yoluyla ilerleme” anlamına gelen sloganı ile sürekli gelişim içerisinde olduğunu kamuoyuna duyurmayı oldukça güzel bir şekilde başarıyordu. Bununla birlikte markanın sloganı Almanca yerine İngilizce olarak kullanması da direkt olarak diğer pazarlar üzerinde de olumlu bir etki yaratmayı başarmıştı.

Otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları başlıklı üçüncü ve son olan listemizin sonuna geldik. Sağlıkla kalın.

“Yeni MG EHS Türkiye’de satışa sunuluyor!”

Exit mobile version