Site icon Dijital Tekerlek

Otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları

Otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları 10

Her sektörde olduğu gibi otomobil üreticilerinin de en çok ihtiyaç duyduğu konulardan birisi pazarlama. Pazarlamanın temel yapıtaşlarından birisi ise şüphesiz akılda kalıcı ve ürünü en iyi anlatan sloganlar. Bu nedenle gelin birlikte otomobil sektöründe günümüze kadar kullanılan başarılı sloganların bulunduğu ikinci listemize birlikte göz atalım.

1- Chrysler “Imported From Detroit”

Detroitli Rap Yıldızı Eminemm tarafından kullanılan yeni Detroit yapımı Chrysler 200 modelinin kullanılması ile dikkatleri çeken “Imported From Detroit” sloganı; modelin Detroit adına ne kadar önemli olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Bununla birlikte Emmy ödülleri sırasında yapılan iki dakikalık reklam ile bu slogan; bir çok kişinin aklına yer etmeyi başardı.

2- Jaguar “Grace, Space, Pace”

1930’lu yıllarda kullanılan slogan markanın kurucusu William Lyons tarafından MK5 sedanın tanıtımıyla akıllara yer ederken; 1960’lı yıllara kadar oldukça sevilerek kullanıldı. Ardından İngiliz motor endüstrisinin yaşadığı sıkıntılı dönemin ardından sloganın popülaritesi eskiye nazaran düşüşe geçti.

3- Jaguar “The Art of Performance”

2015 yılında tanıtılan F-Pace modelinin tasarım şefi Ian Callum; modellerin her zaman stil ve hız sahip olduğunu fakat modellerin, artık “Grace, Space, Pace” sloganındaki “Space” kelimesini artık ifade etmediğini itiraf etti. Bunun üzerine marka “The Art of Performance” sloganını daha çok benimsedi.

4- Land Rover “The best 4 x 4 by far” 

Bütün yol koşullarında maksimum verim mentalitesi ile geliştirilen Land Rover modelleri; “The go anywhere vehicle”, “Britain’s most versatile vehicle”, and “No ground too rough, no job too tough” tarzında sloganlar ile tanıtıldı. Fakat bu sloganların yanı sıra akıllarda en çok yer eden slogan şüphesiz; “The best 4 x 4 by far” sloganıydı.

5- Land Rover “Above & Beyond”

Yukarıda yer alan ” The best 4 x 4 by far” sloganı halen yer yer kullanılsa dahi; günümüzde markanın ana sloganı “Above & Beyond” olarak kullanılıyor. Oldukça benzer bir alt metne sahip olan güncel sloganın da oldukça etkili olduğunu belirtmek gerekiyor.

6- Nissan “Built for the Human Race”

You can with a Nissan“, “The name is Nissan” gibi sloganları da kullanan Japon otomobil üreticisi daha sert ve performans odaklı modellerini daha etkili bir şekilde lanse edebilmek adına “Built for the Human Race” sloganını uzun yıllar kullandı. Ayrıca ilk etapta sloganlarda, direkt marka isminin kullanılmasının nedenleri arasında; bazı pazarlarda Nissan modellerinin Datsun adı altında satılmış olmasının etkili olduğu düşünülüyor.

7- Nissan “Innovation that excites”

Günümüzde Nissan tarafının oldukça kullandığı sloganı “Heyecanlandıran yenilik” olarak çevirmemiz mümkün. Her geçen gün gelişen teknoloji ile geliştirilen modelleri oldukça kapsayan markanın bu sloganını; uzun yıllar boyunca duymaya devam etme ihtimalimiz ise oldukça yüksek.

8- Volkswagen “Think Small”

1950’lerde Amerika pazarına giriş yapmayı planlayan fakat geniş otomobilleri seven bu pazarı etkilemesi gereken markanın; “Küçük Düşünün” anlamına gelen sloganı kullanması oldukça manidar. Bu slogan ile küçük modellerdeki kullanım kolaylığını, yakıt ekonomisini ve azalacak bakım masraflarını vurgulayan bu slogan ile en fazla Beetle modelinin eşleştiğini de belirtmek gerek.

9- Volkswagen “Das Auto”

Volkswagen tarafının 2008 yılından itibaren “Araba” anlamına gelen sloganı kullanmasıyla bir çok kullanıcı tarafından olumlu karşılansa dahi; 2015 yılında Dieselgate skandalı ile otomobil üreticilerinin arasında kazandığı güçlü olan bu statünün büyük bir kısmı kaybedildi. Fakat halihazırda reklamlarda gördüğümüz sloganın, markanın kendisiyle oldukça bütünleştiğini belirtmek gerekiyor.

10 Volvo “For Life”

Volvo denilince akla güvenlik, dayanıklılık gibi tasarımdan kullanıcının sağlığını önemseyen bir otomobil üreticisi geliyor. Bu nedenle markanın artık kimliği haline gelen bu kültürün sloganlara da yansıması oldukça normal. Bununla birlikte bu kültürün direkt olarak; “Yaşam İçin” anlamına gelen “For Life” sloganı ile kullanıcılara aktarılması da oldukça mantıklı.

On maddeden oluşan otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları başlıklı ikinci listemizin sonuna geldik. Listemizin devamı niteliğinde olacak olan ikinci listemize, gelecek hafta aynı saatte sitemizden ulaşabilirsiniz. Sağlıkla kalın.

“Apollo EVision S konsept otomobili açıklandı”

Exit mobile version