Site icon Dijital Tekerlek

Otomobil üreticileri motosiklet üretseydi nasıl olurdu?

Otomobil üreticileri motosiklet üretseydi nasıl olurdu? 7

Özellikle dört tekerlek yerine iki tekerlekle yolların tozunu atmayı sevenler için ilginç bir haberimiz var. Evet, bazı otomobil üreticileri motosiklet de üretiyor. Honda , motosikletleri sayesinde otomotiv sektöründe yükseldi. BMW, otomobilin yanı sıra iki tekerlekli dünyada da tanınıyor ve saygı görüyor. Peki ya diğer markalar?

Bugatti kamyon üretseydi nasıl olurdu?

Açıkçası bu görseller bilgisayar ekranımıza ulaşana kadar pek böyle bir şey düşünmüyorduk. Burada gösterilen kurgusal motosikletler, süper otomobil markaları, elektrikli otomobilin liderleri ve bir zamanlar olduğu kadar güçlü olmayan bir markadan esinleniyorlar. İşte altı farklı otomobil üreticisi motosiklet üretseydi nasıl olurdu?

Bugatti

Kuşkusuz, Bugatti Chiron ve Veyron rekorlar sahibi en üst düzey hiper otomobiller olarak geçiyor. Chiron, halen dünyanın en hızlı seri üretim otomobili olarak satışa devam ediyor. Burada Bugatti Chiron ile yetinmeyen tasarımcılar en son model Bugatti La Voiture Noire tasarımı ve gücünden esinlenmişler. Dünyanın en hızlı motosikleti olacağı şüphesiz olan bu model, yüksek ihtimalle sürücüsünü ölüme götürecektir.

Aston Martin

James Bond’un Goldfinger filmindeki DB5 grand-touring modeliyle tanınan Aston Martin, şu an dünyanın en güzel otomobillerini üretiyor. İngiliz üretici, yakın zamanda üretim portföyünü genişletti ve SUV Aston Martin DBX modelini üretti. Ayrıca kısa zaman önce 120.000 dolar fiyat etiketine sahip Aston Martin AMB 001 motosikletini de üretti.

Bu motosiklet tasarımında tasarımcılar lüks modeller yerine Aston Martin DBZ Centenary Koleksiyonunun bir parçası olan 7.2 milyon dolarlık Aston Martin DB4 GT Zagato modelinden esinlenmişler.

Tesla

Tasarım olarak en çok sevdiğimiz model bu diyebiliriz. Ancak üretim için birkaç büyük sorun var. Tesla’nın devasa ağırlıktaki pilleri muhtemelen bu projenin bir hayal olarak kalmasına neden olacak. Ancak gelişen teknoloji ile pillerin hafiflemesi halinde Bugatti’nin dünyanın en hızlı motosikleti ünvanı için ciddi bir rakibi olacağını tahmin etmekte zorlanmıyoruz.

Bentley

Dürüst olmak gerekirse gördüklerimiz arasında en çirkin modellerden biri bu motosiklet diyebiliriz. Honda Gold Wing’den esinlenen tasarımcılar, Bentley’nin devasa güçlü V-Twin motorunu soğutabilmesi için büyük bir radyatör eklemeyi de unutmamışlar.

Rivian

Tasarımının çirkinliğini anlatmakta zorlandığımız bir diğer model de bu motosiklet. Yakında üretim bandından inecek Rivian R1T elektrikli pick-up modeline oldukça benzeyen tasarım hayata geçerse gerçekten kötü yorumların hedefi olacaktır.

Mitsubishi

Yıllar önce bu çalışma yapılsa kesinlikle çok farklı bir Mitsubishi motosikleti ile karşılaşacağımıza eminiz. Ancak son yıllarda Nissan-Renault ittifakından kötü etkilenen Japon üretici şimdi bir motosiklet üretecek olsa bu tasarım gayet uygun olurdu. Doğrusunu söylemek gerekirse bu altı motosiklet tasarımı arasında en gerçekçi ve uyumlu olanı Mitsubishi olmuş diyebiliriz.

Bugatti kamyon üretseydi nasıl olurdu?

Exit mobile version