Site icon Dijital Tekerlek

Youtube’un Tekerlekli Kanalları: Otomobil Dünyam – Eren Tekin

Youtube’un Tekerlekli Kanalları: Otomobil Dünyam - Eren Tekin 4

Merhabalar sevgili dijitaltekerlek okuyucuları, kısa bir süre önce başladığımızı ve oldukça dikkatinizi çeken bir seri ile devam edelim istedik. YouTube’un tekerlekli kanalları serimize Otomobil Dünyam kanalından hepimizin yakından tanıdığı Eren Tekin ile yaptığımız röportajla devam ediyoruz. 🎉🎉🎉

Bize kendinizden kısaca bahsedebilir misiniz? Okul hayatınız, YouTube’dan önceki hayatınız ve YouTube’a içerik üretmeye başladıktan sonraki hayatınızı kısaca anlatabilir misiniz?

Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi Bilgisayar Öğretim Teknolojileri ve Öğretmenliği lisans, Marmara Üniversitesi Reklamcılık ve Tanıtım Yüksek Lisans mezunuyum. Çocukluğumdan bu yana bitmek bilmeyen otomobil merakımı bir mesleğe dönüştürme isteğim sonucu Otomobil Dünyam’ın ortaya çıktığını söyleyebilirim. Üniversite döneminde Autocar dergisinde staj yapmam ve 2008 yılında Facebook üzerinden açtığımız sayfa ile ilk girişimde bulunmamız her şeyin başlangıcı oldu. Facebook sayfası kısa sürede ulaştığı yüksek takipçi sayısı ile büyük ilgi gördü. Devam eden süreçte Otomobil Dünyam e-dergi ve YouTube sayfamızı 2010 yılında kurduk. Her ne kadar otomotiv dergiciliğinde uzmanlaşmış olsak da sosyal medyanın yeni oyuncularına kayıtsız kalamazdık. Bu sebepten dolayıda YouTube özelinde bir şeyler yapma gereği duyduk. YouTube’da içerik üretmek bize kısa sürede daha fazla popülarite getirdi. Bizi takip eden insanlar ile sokakta karşılaşmak onlar ile temas kurmak, iyi dileklerini duymak yaptığımız işin en güzel yanlarından birisi.

Eren Tekin – Otomobil Dünyam

Kanalı kurarken en çok zorlandığınız konu neydi? Aynı sektörde içerik üretmek isteyenlere nasıl önerileriniz olur?

Kanalı kurduğumuzda en zorlandığımız şeylerden birisi video çekim ve kurgu adabına tam olarak hakim olamamamız ve bizi takip eden insanlara nasıl bir format ile yaklaşacağımızı bilememekti.

2020 hedefleriniz neler? Kanalı kurduğunuz zaman bu seviyeye ulaşacağını tahmin ediyor muydunuz?

2020’de Otomobil Dünyam’ın 10. Yılını kutlayacağız. Her zaman olduğu gibi bizi takip eden insanları sloganımızda söylediğimiz gibi videolarımızda sürüşe dahil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz.

Eren Tekin – Otomobil Dünyam

Bize ekibinizden bahsedebilir misiniz?

Otomobil Dünyam’ı Alper Güler ile birlikte kurduk. Web ve E-dergi tasarımı bu alanda uzmanlığını ispatlamış Kıvılcım Kökbil tarafından yapıldı. Devam eden süreçte bu alanda Emre Tekin ekibe dahil oldu. Sosyal medya yönetimi,çekim ve kurgularda Alper ve benim yanı sıra Merve Yılmaz,Ali Rıza Özçelik,Umut Kaya,Naci Beel,Barış Tekin,Özcan Sarıca,Atay Tekin,Ozan Tekin ve Efkan Kökbil yer almakta. Bu isimlerin yanı sıra Otomobil Dünyam’a katkıda bulunan onlarca isim daha olduğunu belirtmeliyim.

Eren Tekin – Otomobil Dünyam

Son olarak da sizin gözünüzden dijitaltekerlek.com’u görmek isteriz. Dijital Tekerlek olarak tekerlekli araçların tamamını tek bir çatı altında toplayan ilk haber platformuyuz. Yayın tarzımızı ve haber konseptimiz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yayın hayatına yeni başlayan dijitaltekerlek.com ailesine ve takipçilerine röportaj için teşekkür ediyor ve yayın hayatında başarılar diliyorum.

Bizleri kırmayıp serimize konuk olduğu için Eren Tekin ve tüm Otomobil Dünyam ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sıradaki konuğumuz kim olsun? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın. 👋👋

Exit mobile version