Site icon Dijital Tekerlek

Otomobil Devleri Önümüzdeki Hafta İmzaları Atıyor

Otomobil Devleri Önümüzdeki Hafta İmzaları Atıyor 2

Fiat Chrysler Automobiles ile PSA Group uzun süredir yaptığı görüşmelerde sona gelindiği ve önümüzdeki hafta imzaların atılacağı açıklandı. Uzun süredir haberlerde ve araba piyasasında konuşulan bu görüşmenin sonucuna gelindi. Yabancı kaynaklardan alınan habere göre önümüzdeki hafta iki otomobil devi ortaklıklarını açıklayacak. FCA ve PSA’nın birleşmesi sonucu ortaya dünyanın dördüncü büyük araç üreticisi ortaya çıkarak, büyük projelerinde başlangıcı yaşanacak.

Firmalar tarafından %50-%50 hisse değişimi ile birlikte yapacakları birleşimlerin ardından 50 milyar dolarlık bir deve dönüşerek yıllık olarak 8.7 milyon otomobil üretme kapasitesine ulaşacak şirket, Jeep başta olmak üzere 13 markanın sahibi olacak.

Geçtiğimiz Günlerde Antlaşmanın Riskli Olduğu Açıklanmıştı

PSA CEO’su Carlos Tavares, bu konuyla alakalı yaptığı açıklamada kurulacak olan ortaklıkların gelecek detayları paylaşılmıştı. Fakat bu risklerin üstesinden geldiklerini ya da geleceklerini açıklayarak birçok kişinin kafasında olan soru işaretlerine de nokta koymuş oldu. Bu iki marka oluşturacağı araba üretim pazarı ile dünya üzerinde en büyük araba üretim firması konumuna gelmiş oldu.

Exit mobile version