Site icon Dijital Tekerlek

Otokar Kazakistan’a Açılıyor

Otokar Kazakistan'a Açılıyor 1

Ülkemizin önemli savunma ve otomotiv sektöründeki markalardan biri olan Otokar, yurt dışında da istikrarlı başarısını duyurmaya devam ediyor.

Otokar, yurt dışında yani Birleşik Arap Emirlikleri ve Romanya’da açtığı son iki fabrikadan sonra Kazakistan’da da yeni bir fabrika açtı. Bunun yanında bu ülkemizin gururu olan firma şua an da 60’dan fazla ülkeye ürettiklerini ihraç etmektedir.

Kuruluş belgesi, Kazakistan Başbakanı tarafından hem Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili hem de Otokar Yönetim kurulu Başkanı olan Ali Koç’a Otokar Central Asia Limited adı ile açılan şirket teslimi gerçekleştirildi.

Kazakistan’da kurulan bu şirket Orta Asya’da bulunan büyük pazara yakın olmak ve oradaki ihtiyaç duyulan gereksinime daha hızlı cevap verebilmek için kurulmuştur. Bu sebeple de satış rakamlarını artırmayı hedefliyor.

Bu girişimdeki bir diğer amaç ise sadece otomotiv sektöründe değil savunma alanında gelişerek yıllık ciro içerisinde bulunan ihracat tarafından gelen kazanımında artırılması hedefleniyor. Bu kazanımların artmasıyla birlikte küresel pazara yeni ürünler tasarlayarak ürün çeşitliliğinin genişletilmesi bekleniyor.

Otokar, geçtiğimiz on yılda üşütün çabaları sonucunda ihracattan kazandığı gelirini ortalama olarak %21 oranında artırmış bulunmaktadır. İçinde bulunduğumuz 2019 senesinin genel cirosunun %80 nini ihracattan sağlamıştır.

Exit mobile version