Site icon Dijital Tekerlek

Oslo’da Bu Yıl Sadece 1 Kişi Trafik Kazasından Hayatını Kaybetti

Oslo’da Bu Yıl Sadece 1 Kişi Trafik Kazasından Hayatını Kaybetti 1

Dünya’nın en az trafik kazalarının yaşandığı ülkelerden biri olan Norveç geçtiğimiz yılda da bu başarısını devam ettirdi. Norveç’in başkenti Oslo, 2019 trafik kazaları istatistiklerinde dikkat çekmeye başardı. Ülkede yaşayan tüm insanları kapsayan bu istatistiksel veriler, birçok kişiyi şaşırtmaya yetti.

Norveç’in merkezi haber ajanslarından yayımlanan verilere göre Norveç genelinde ilk kez 16 yaş altındaki bir çocuk trafik kazasında yaşamını yitirdi. Ülkenin toplam genelinde ise sadece 110 kişi hayatını kaybetmiş durumda. Bu rakam 2018’e oran ile 2 kişi artmış durumda. Norveç Devlet Yolları İdaresi tarafından araştırılan verilere göre son 50 yılda şehir içi yollarda ölenlerin sayısı ciddi oranda azalma gerçekleşmiş. Norveç son 2 senedir en az trafik kazasının olduğu ülkelerden biridir.

Türkiye ile Karşılaştırma Yapalım

Ülkemizde ki araba sevdasının yerini hız sevdasına bıraktığını düşündüğümüzde ortaya çıkan rakamlarda tabi ki dehşet verici olabiliyor. Türkiye için açıklanan rakamlara göre 2019 yılında Ankara da 101, İstanbul’da 119 ve İzmir’de 116 kişi trafik kazasından hayatını kaybetmiş durumda. Türkiye genelinde tüm yılın verileri daha açıklanmazken açıklanan Ocak-Kasım 2019 verilerine göre trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 2346 olurken 2018 yılında bu rakam 3368 olarak açıklanmıştır.

Verilere baktığımızda; her yıl 2000 kişiyi aşkın insan trafik kazasından hayatını kaybediyor. Ülkemiz için bizlerde bu sayıları aşağılara indirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda hükümetimiz tarafından bir açıklama yapılmış olur.

Exit mobile version