Site icon Dijital Tekerlek

Opel Vivaro-e HYDROGEN ile hidrojenli bir gelecek!

Alman otomobil üreticisi, Opel Vivaro-e HYDROGEN ile ticari araç kullanıcıları ve profesyonel filo müşterilerinin dikkatini çekmeyi başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk Vivaro-e HYDROGEN’in üretim bandından indirilmesi kapsamında Rüsselsheim tesisinde düzenlenen törene Opel CEO‘su Uwe Hochgeschurtz ve Opel Araç Geliştirme Başkanı Marcus Lott katılım gösterdi. Bununla birlikte Opel CEO’su Hochgeschurtz model ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Yeni Opel Vivaro-e HYDROGEN ile sürdürülebilir ulaşım hamlemizde yeni bir sayfa açıyoruz. Bu zekice konsept, hidrojen yakıt hücresi sisteminin avantajlarını en çok satan hafif ticari aracımızın çok yönlülüğü ve yetenekleriyle birleştiriyor”

Opel Araç Geliştirme Başkanı Marcus Lott ise;

“Yeni Vivaro-e HYDROGEN, filo müşterilerinin gereksinimlerini mükemmel şekilde karşılıyor. Hidrojen yakıt hücreli ticari araç, sıfır emisyonla uzun mesafeler otomobil sürmek ve bataryaları şarj ederken zaman kaybetmeden daha büyük yükleri taşımak için ideal bir çözüm. Opel Vivaro-e HYDROGEN, özellikle ticari kullanım için sıfır emisyonlu ulaşımı geleceğe taşıyor” ifadelerini kullandı.

Opel Vivaro-e HYDROGEN teknik özellikleri

Yakıt hücreli elektrikli hafif ticari Vivaro-e HYDROGEN, zekice yapılan uygulamalar ile diğer versiyonlarla aynı hacimleri kapasitesinden ödün vermeden sunabiliyor. Bununla birlikte araç 5,3 veya 6,1 m3 kargo hacmi seçenekleriyle tercih edilebiliyor. M ve L olmak üzere 4,95 ile 5,30 metrelik gövde uzunluklarına sahip olan model, 1000 kilograma kadar yük taşıma kapasitesine sahip. Ayrıca Opel ürün ailesinin batarya elektrikli ve içten yanmalı motora sahip diğer üyeleri gibi; Vivaro-e HYDROGEN de sürüş güvenliğini artıran kapsamlı sürüş destek sistemleri paketiyle sunuluyor. Oldukça yenilikçi olan modelin donanım seviyesi; özellikle 180 derecelik panoramik geri görüş kamerası, kör nokta uyarı sistemi ve ön/arka park pilotu gibi özelliklerle desteklenmekte.

Rüsselsheim’daki Opel Özel Araçlar (OSV) tesisinde üretilen model, Open ve çatı şirket Stellantis’in hidrojen yakıt hücreli araçların geliştirilmesindeki 20 yılı aşkın süreli deneyimleri sayesinde kullanıcılarla buluşuyor. Bununla birlikte araç, Opel’in elektrikliye geçiş hamlesinin önemli bir adımını oluştururken, güncel olarak siparişe açık olan Combo-e, Vivaro-e ve Movano-e modelleri Opel’in batarya elektrikli ticari araçlarını tamamlıyor.

Son olarak Opel tarafı gerçekleştirdiği her yeni yatırımıyla, ticari araç müşterilerine ihtiyaç duydukları güç aktarma sistemlerini daha fazla ve özgürce tercih edebilme imkanını sağlayabiliyor.

“Yeni Audi Q6 E-Tron yavaş yavaş netleşiyor”

Exit mobile version