Site icon Dijital Tekerlek

Opel Mokka-e, 2022’nin ilk yarısında Türkiye’de olacak

Opel, geçtiğimiz Haziran ayında ilk kez satışa sunduğu yeni Mokka’nın tamamen elektrikli versiyonu Mokka-e modelini, 2022 yılının ilk yarısında Türkiye’de satışa sunmak için kolları sıvadı. Tamamen elektrikli olan yeni modelin teknik özellikleri neler? Gelin yakından göz atalım.

Yeni Opel Mokka-e teknik özellikleri

Hali hazırda içten yanmalı versiyonu da bulunan Mokka-e, emisyonsuz sürüş ile öne çıkıyor. Mokke-e’nin sahip olduğu elektromotoru, 100 kW (136 beygir) güç ve ilk hareket anından itibaren 260 Nm tork üreterek yeni küçük SUV’u harekete geçiriyor.

Tamamen elektrikli sistem sayesinde sürücüye oldukça dinamik bir sürüş tecrübesi yaşatıyor. Sürücüler “Normal, Eko ve Spor” olmak üzere üç sürüş modundan birini seçerek o anki ihtiyaç ve isteğine uygun sürüş tarzına sahip olabiliyor. 50 kWsa kapasiteli batarya ile güç alan otomobilin maksimum hızı ise 150 km/s ile sınırlandırılıyor.

Bütün Opel Mokka-e modellerinde standart olarak sunulan 100 kW’lık DC hızlı şarj sistemi, bataryayı %0’dan %80 seviyesine sadece 30 dakikada şarj etme imkanı sunuyor. Mokka-e, normal sürüş modunda WLTP normuna göre 322 kilometreye kadar menzile sahip. Eko sürüş modunu kullanan sürücüler ise menzili diğer modlara göre daha da uzatabiliyor. Ev tipi priz için kablo çözümü, wall box veya yüksek hızlı şarj fark etmeksizin, yeni Mokka-e tek fazdan üç fazlı 11 kW’a kadar tüm şarj imkanlarını rahatlıkla destekliyor.

Yeni Opel Mokka-e tasarımı

Opel’in tamamen yenilenmiş tasarım çizgilerine sahip olan yeni Mokka-e, sportif görünümü ile dikkatleri üzerine çekiyor. İçten yanmalı versiyonu ile hemen hemen aynı tasarıma sahip olan model, eğlenceyi ve modernliği iyi bir şekilde harmanlayarak kullanıcılarına sunuyor.

Opel Mokka-e, pazara sunulduğu andan itibaren elektrikli olan ilk Opel olmasıyla öne çıkan bir model ve dünya çapındaki diğer markalar gibi Opel’in de elektrikli otomobillere geçişi için attığı ilk önemli adım olarak tarihe geçiyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye’de ilk kez satışa çıkan Mokka modelinin tamamen elektrikli versiyonu Mokka-e, 2022 yılının ilk yarısında Türkiye’de yollara çıkacak.

“Honda, elektrikli bir gelecek planlıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version