Site icon Dijital Tekerlek

Opel Manta GSe ElektroMOD resmen karşımızda!

Opel tarafı neo-klasik modeli Manta GSe ElektroMOD ile dikkatleri toplamaya devam ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Modern güç aktarma organları ile klasik araçları birleştiren “restomod” trendine Opel’de ayak uyduruyor. Bununla birlikte marka, Manta modelini elektrikli hale getiriyor. Köklü Alman otomobil üreticisi; bünyesindeki teknolojisini ikonik efsanevi Manta modeli ile buluşturarak, Manta GSe modelini ortaya çıkarıyor. Bununla birlikte yarım asır önce pazara sunulan efsanevi model; bugün Alman markanın tarihindeki ilk ElektroMOD modeli olarak dikkatleri çekmeyi başarıyor. Bu doğrultuda geliştirilen model; stil ikonunun klasik görünümüne ve günümüzün sürdürülebilir sürüş için gerekli olan en ileri teknolojilerine sahip.

Opel Classic atölyesinde başlayan macera

Opel mühendisleri, modelin temellerini Opel Classic atölyesinde bulunan Manta A ile oluşturdu. Bununla birlikte 1988 yılında Wiesbaden’li bir kadın sürücü tarafından Opel Classic’e verilen Manta A, siyah vinil tavanı, otomatik şanzımanı, turuncu rengi ve neredeyse paslanmamış karoseri ile dikkatleri toplamıştı. Opel mühendisleri aracın elektrik sistemi dönüşümünü tamamladıktan sonra, aracın Teknik Gözetim Kurulu “TÜV” onayını da aldılar. Modelin dikkatleri üzerine çekecek olan neon sarı rengi de bu işlemden sonra araca uygulandı. Ayrıca otomobilde yer alan orijinal Manta A koltukları, modern bir otomobilde olması gerektiği gibi merkezi sarı dekor çizgisine sahip spor koltuklar ile değiştirildi.

Model modern güç aktarma sistemi ile “restomod” trendine de oldukça güzel uyum sağladı. Bununla birlikte modelin orijinal ruhu korunurken; güncel LED teknolojisine sahip etkileyici Pixel-Vizör, tamamen dijital kokpit ve tabii ki batarya elektrikli güç-aktarma sistemi olmak üzere bir çok güncel yeniliklere de sahip.

Opel Global Marka Tasarım Müdürü Pierre-Olivier Garcia model ile ilgili olarak şu açıklamada bulunmakta;

“Manta GSe, safkan otomobil sevgisini temsil ediyor. ElektroMOD ile köklü Opel geleneği ve sürdürülebilir gelecek arasında bir köprü kuruyoruz. Zamanın ruhu ile günümüz arasındaki etkileşim kesinlikle büyüleyici.”

Opel Manta GSe ElektroMOD teknik özellikleri

Modelin ön aksında daha büyük frenler, arka aksta ise kampana yerine disk frenler bizleri bekliyor. Bununla birlikte model 147 beygir güce sahip. Model ürettiği gücü arka akslara aktarırken, daha sportif bir sürüş karakterine uygun olması için; önde sert, arkalarda ise daha yumuşak süspansiyon ayarlarına sahip. Ayrıca sportif ruhun öne çıkması ve yol tutuşunun sağlanması adına yapılan bu ayarlamalar yeni modelin sürüş güvenliğinden de ödün vermemesini sağlıyor.

Opel Marka Stratejisi ve Sosyal Medya Başkanı Quentin Huber yapmış olduğu değerlendirmede: “Geçmişin Opel Manta’sına bir saygı duruşu niteliğinde olan GSe, aynı zamanda günümüz için bir marka ifadesi niteliğini de taşıyor. Opel iddialı ve saf, heyecan verici bir şekilde farklı bir marka” şeklinde konuştu.

Pil paketi tarafında modelde 31kWh kapasiteli lityum iyon batarya bizleri bekliyor. Bununla birlikte bu batarya ağırlık merkezini düşürmek adına; bagajda olabildiğince ileriye yerleştirildi. Model 1137 kilogram ağırlığa sahip. Yani orijinal modelden 175 kilogram daha ağır. Modelin sahip olduğu pil paketi ile normal bir sürüşte 200 kilometrelik bir menzin kullanıcılara sunulabiliyor. Corsa-e ve Mokka-e modellerinde olduğu gibi elektrikli Manta, enerji geri kazanım özelliklerine de sahip. Ayrıca modelde şanzıman tarafında; dört ileri manuel şanzıman yapılan teknik değişiklikler ile kullanılıyor.

Geleneksek sürüş deneyimi

Modelin geleneksel tasarımı korunurken, aracın sürüş deneyimi de bir üst seviyeye taşınıyor. Bununla birlikte modelde doğrudan sürüşe başlamak için dördüncü vitesi seçmek gerekiyor. Elektrik motorunun ürettiği maksimum güç ve tork sayesinde en yüksek vites oranında bile hareket edebilen model; otomatik bir şanzımana sahipmişsiniz gibi hissettirebiliyor. Bununla birlikte geleneksel sürüş ruhunu sürdürmek isteyen kullanıcılar; modeli birinci viteste çalıştırıp, kalkış yaptıktan sonra sürüşlerin göre vites oranları arasında geçişler sağlanabiliyor.

Son olarak Opel Manta GSe ElektroMOD, canlı ve istekli bir şekilde hızlanmayı başara bir otomobil. Opel mühendisleri, bu otomobilin son hızını elektronik olarak 150 km/s ile sınırladılar.

“Yeni Porsche Macan, Türkiye’de satışa sunuldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version