Site icon Dijital Tekerlek

Opel Corsa-e, Dünya’nın İlk Elektrikli Ralli Aracı Oldu!

Opel Corsa-e, Dünya’nın İlk Elektrikli Ralli Aracı Oldu! 5

2020 yılında start alacak yeni yarış serisi için Opel Corsa-e Rally modelini hazırlayan Alman üretici, Frankfurt’taki fuarda elektrikli ralli aracı tanıtan ilk marka olmaya hazırlanıyor.

Opel Corsa-e olarak adlandırılan bu versiyon, ralli serileri için yeniden düzenlendi.

Opel Corsa-e Ralli

Dünyanın en büyük otomobil markaları, hem petrol fiyatlarının yüksekliği hem de çevresel faktörler nedeniyle elektrikli araçları her zamankinden daha fazla tercih ediyor.

Elektrikli otomobil sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Opel, günlük hayatta gördüğümüz elektrikli araçları otomobil sporlarına uyarladı.

Dijital Tekerlek | Instagram

Tamindir sitesinin haberine göre dünyanın ilk elektrikli ralli arabası olan Opel Corsa-e, 50 kWh lityum-iyon bataryadan oluşan yüzde yüz elektrikli bir güç aktarma sistemine sahip.

Opel Corsa-e Ralli

İlk Elektrikli Ralli Arabası 50.000€!

Opel Corsa-e, Alman Ralli Şampiyonası ve diğer otomobil sporları etkinliklerinde boy gösterecek. Alman markanın 15 tane elektrikli ralli aracından birine sahip olmak isteyen kişilerin ise 50.000 Euro yu gözden çıkarmaları gerekiyor.

Opel Corsa-e Ralli

Opel Corsa-e Rally, elektrik gücüyle piste inmeyi bekliyor

Takla kafesi, Torsen sınırlı kaymalı diferansiyel, ralli ayarlı MacPherson süspansiyon ve 17″ ET20 jant yükseltmeler arasında yerini alıyor. Bunun haricinde fren diskleri de daha iyi frenleme performansı için büyütülmüş ve 4 pistonlu kaliper ile güçlendirilmiş.

Araç gelecek ay 2019 Frankfurt Otomobil Fuarın da görücüye çıktıktan sonra tüm detayları öğreneceğiz.

Bizi takipte kalın 😊               

Exit mobile version