Site icon Dijital Tekerlek

OGS mi HGS mi?

OGS mi HGS mi? 1

İstanbul da köprüler arası geçişlerde, Anadolu da şehirlerarası geçişlerde gişeler bizi selamlıyor🛣. Geçiş yapabilmek için ödeme yapmamız gerekiyor💰. Bu ödeme şekilleri OGS ve HGS olarak iki şekilde karşımıza çıkıyor. Peki bu OGS ve HGS ne işe yarıyor❓ Bu yazımızda her iki sistemin de avantaj ve dezavantajlarını anlatacağız🙏🏻.

Herkesin yakındığı maliyetlerinin yüksek olduğu Otomatik Geçiş Sisteminden yani kısaca OGS’den başlayalım🤔. Son verilere göre bankalardan alınan OGS cihazının fiyatı 190 TL civarında👎🏻. Çoğu banka OGS’nin kaldırılacağından bahsedip müşterilerini HGS’ye yönlendiriyor. Bu sebepten ötürü gişeler OGS ve HGS olarak ikiye ayrılıyor. Genellikle fiyatı yüksek olduğu için OGS gişelerinde daha az sıra bulunuyor👌🏻. Bu da OGS’nin tercih edilebilir avantajlarından. OGS, sinyal yayan ve pil ile çalışan bir cihaz olduğundan buradaki pillerin belirli aralıklarla değişmesi gerekiyor. Bu da aksatıcı özelliklerinden👎🏻.


Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) bakacak olursak burada bizi RFID etiket prensibiyle pasif şekilde iletişim kuran bir cihaz karşılıyor👀. Ayrıca bu cihazın sürekli arabanızın camında bulunmasına da gerek yok. Arabanızın plakasından da sistem sizi tanıyabiliyor👌🏻. Bankadan etiket sınıfınıza göre 30-40 TL karşılığı bir para ödeyerek satın aldığınız etiketi hesabınıza ya da kredi kartınıza yükleme yapma telaşına düşmeden kullanabilmeniz mümkün🤩. HGS, 2012 yılında KGS’den bayrağı devralmıştı. Aynı dönem OGS’nin kaldırılacağı da konuşuluyordu🗣. OGS neden bu kadar çok seviliyor peki? Çünkü o dönemlerde bariyersiz geçişlere olanak tanınması için OGS’li araçlara %25 indirim uygulanıyordu. Bu uygulamadan sonra OGS, Türk halkının sempatisini topladı💐.

OGS mi? HGS mi? diye soracak olursanız her ikisinin de kendine göre avantajları var. İkisi bir arada kullanılsa daha mı pratik olur?! 🤭Eğer sizin için de sıkıntısı yoksa faydalı bir çözüm olabilir. Özellikle son dönemlerdeki otoyol, köprü vb. yapılması OGS ve HGS’nin geçişlerde hizmet etmiyor oluşu can sıkma noktasında😕. Bu duruma biraz pahalı ama garanti çözüm olarak HGS etiketinizin camınızda, OGS cihazınızında torpido gözünde beklemesi sizin yararınıza olacaktır👍🏻. Diğer bir önerimiz ise ucuz maliyetli olarak sadece HGS etiketi kullanarak da bu soruna çözüm bulabilirsiniz👌🏻.

Exit mobile version