Site icon Dijital Tekerlek

Nissan Yeni Elektrikli Aracının Özelliklerini Açıkladı: Nissan Ariya

Nissan Yeni Elektrikli Aracının Özelliklerini Açıkladı: Nissan Ariya 3

Nissan, CES 2020 etkinliğinde elektrikli aracı olan Nissan Leaf’ın yerini alacak olan yeni aracını kamuoyuna sundu. Aracın maksimum menzili olarak 482 Km gibi bir rakam belirlenirken aracın ismi olarak da Nissan Ariya Concept uygun görüldü. Nissan yeni üretmiş olduğu bu aracı incelediğimizde Nissan Rogue’nin biraz daha törpülenmiş ve elektrikli sisteme çevrilmiş halini görebiliriz.

Merkezi Japonya’da bulunan ünlü otomobil üreticisi, bu yeni elektrikli araçta tamamen kendisine ait olan sürücüsüz araç teknolojisinin ikinci neslini aracına entegre etmeyi düşünüyor. Eklenilmesi düşünülen bu teknoloji otomasyon için üçüncü seviye bir temassız sürüş olanağı veriyor. Çeşitli haber kaynaklarına göre araç için düşünülen fiyat 40,000 dolardan başlayan fiyatlarla siz değerli kullanıcılara sunulacak.

Yukarıda değindiğimiz gibi Rogue’den izler taşıyan araç Rogue modelinden 10 cm daha kısa 7 cm daha geniş olarak üretilecek. Bu bağlamda aracın tam uzunluğu 4,5 metre genişliği ise 1,9 m olacak. Varis olacağı araç olan Nissan Leaf ise 4,4 metre uzunluk 1,8 metre genişliğe sahip.

Söz konusu araçta maksimum menzil 482 Km iken ikinci nesil olan Nissan Leaf’de ise 363 Km idi. Nissan Ariya Concept sıfırdan yüze 6 saniye gibi bir zaman diliminde ulaşıyor ve modelin S, SV ve SL olmak üzere üç ayrı modeli olacak. B uyeni aracın 3 modeli içinde düşünülen fiyat ise 40,000 dolar ile 45,000 dolar arasında değişmekte. Leaf modeli ile bir diğer farklılığı ise Leaf modelinin önden çekişli Ariya modelinin ise dört çeker olması. 

Ariya’da mevcur olan ProPilot 2.0 teknolojisinin içinde barındırdığı özellikler şu şekilde:

Exit mobile version