Site icon Dijital Tekerlek

Nissan RE-LEAF tanıtıldı! Elektrikli acil müdahale aracı

Nissan RE-LEAF

Nissan, doğal afet durumunda kullanılmak üzere yeni elektrikli konsept otomobilini tanıttı. Yüzde 100 elektrikli Nissan RE-LEAF.

Bu yazımızda otomobilin teknik detaylarından çok üretilme amacını açıklayacağız. Nissan yetkilileri yaptıkları araştırmada herhangi bir doğal afet anında elektriklerin 24-48 saat boyunca kesildiğini belirtiyor. Bu durumda günümüzde zorunlu ihtiyaç olan elektriğin yokluğunu Nissan RE-LEAF kapatacak. 62 kilowatt saatlik bataryası ile aynı anda birkaç cihaza elektrik verebiliyor. Ayrıca Nissan’a göre bu otomobil, Avrupa’daki ortalama bir evin 6 günlük elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor.

Nissan’ın yeni tasarımı RE-LEAF, yükseltilmiş süspansiyonları ile enkazla kapalı yollarda rahatça gezinmek için yapılmış. Kötü hava koşullarına dayanıklı 110 ile 230 voltluk prizler, otomobilin lityum iyon pillerinden güç alıyor. Kurtarma operasyonlarında tamamen hareketli bir güç kaynağı olarak kullanılabilen Nissan RE-LEAF, aydınaltma, ısıtma, iletişim ve tıbbi ekipmanları çalıştırabilecek güçte.

[smartslider3 slider=”13″]

Galeriyi görüntüleyemiyorsanız lütfen buradan orjinal görünüme geçin.

Exit mobile version