Site icon Dijital Tekerlek

Nissan Qashqai e-POWER ile şarj etmeyi düşünmeden elektrikli sürüş deneyimi

Yeni Nissan Qashqai e-POWER modelinde ilk kez kullanılacak olan cesur ve yenilikçi e-POWER %100 elektrik tahrikli motor sistemi, Qashqai’nin öncülük ettiği crossover segmentinde yine ezberleri bozacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Nissan’ın Avrupa’da ilk kez Qashqai modelinde kullanacağı e-POWER, Nissan kullanıcılarına daha sessiz ve verimli bir sürüş deneyimi sunuyor. Bu yenilikçi teknoloji, elektrikli araç sürüş keyfi ve deneyimini crossover segmentine taşıyor. Bununla birlikte 2022 yılının ikinci yarısında tanıtılması beklenen yeni Qashqai e-POWER, Nissan’ın benzersiz e-POWER sürüş sistemiyle donatılan Avrupa’daki ilk modeli olacak. Ayrıca Nissan’a özel ve şirketin Intelligent Mobility stratejisinin önemli bir bileşeni olan e-POWER sistemi; günlük sürüşü hem keyifli hem de verimli hale getirerek elektrifikasyona benzersiz bir yaklaşım getiriyor.

Nissan e-POWER teknolojisi

Avrupalı tüketicilerin taleplerini ve şehir içi günlük sürüş ihtiyaçlarını karşılamak için, yeni Qashqai’de e-POWER özellikleri önemli ölçüde iyileştirildi. Note modelinde, akü ünitesini şarj eden üç silindirli 1.2 benzinli bir motor (80hp) ve (127hp) nihai güç çıkışı kullanılırken, Avrupa’da Qashqai için toplamda 188hp nihai güç çıkışı sağlayan üç silindirli 1.5 litrelik turbo şarjlı ve değişken sıkıştırma oranına sahip benzinli motora (156hp) geçiş yapıldı. Ayrıca e-POWER bu özellikleri ile şehrin hava kalitesini minimum seviyede etkilerken, daha az gürültülü motoru sayesinde eşsiz sürüş deneyimi sunabiliyor.

e-POWER sistemindeki güç ünitesi ani hızlanma veya yüksek hızlarda performansı en üst seviyeye çıkarmak için 1.5 litrelik motor tarafından üretilen elektrik gücünü invertör aracılığıyla elektrik motoruna iletiyor. Yavaşlama ve frenleme anında yakalanan kinetik enerji geri kazanılıp verimliliği optimize etmek için yeniden kullanılmak üzere aküye yönlendiriliyor.

Qashqai modeline e-POWER versiyonunun eklenmesi, Nissan severler için ürün seçeneklerini genişletiyor. Mevcut 1,3 litre hafif hibrit motor, 158 hp gücünde düşük yakıt tüketimi sunan ve düşük emisyon sağlayan güç çıkışı seçeneğine sahip.  Üçüncü nesil Nissan Qashqai crossover, çarpıcı tasarımı, gelişmiş teknolojileri, iyileştirilmiş araç içi ambiyansı ve tatmin eden verimli sürüş dinamikleri ile orijinal Qashqai özelliklerini taşımaktadır.

Nissan Qashqai e-POWER teknik özellikleri

Motore-POWER  (1.5-benzinli VCR turbo motor)
Güç188 HP
Tork330 Nm
Çekiş sistemiÖnden çekişli
Ortalama tüketim5.3 l/100 km
Ortalama emisyon değeri120 g/km
Exit mobile version