Site icon Dijital Tekerlek

Nissan Ariya tanıtım öncesi yüzünü gösterdi!

Nissan Ariya tanıtım öncesi yüzünü gösterdi! 9

Japon üretici iççin yeni bir çağın başlangıcı olan Nissan Ariya 15 Temmuz’da resmi olarak tanıtılacak. Tesla Model Y gibi güçlü rakiplerin karşısına çıkacak olan Nissan’ın elektrikli SUV modeli, otonom teknolojisine ve 500 kilometre elektrikli menzile sahip olacak.

Nissan’ın 2017’de IMx adıyla tanıttığı konsept otomobilden türetilen yeni Ariya, tanıtımdan birkaç gün öncesinde yüzünü gösterdi. Marka tarafından paylaşılan teaser videosunda elektrikli SUV modelinin ön far tasarımını net bir şekilde görebiliyoruz.

Japon üretici için yeni bir çağın ilk modeli olan Ariya seri üretimde, daha farklı bir tasarım ile çıkabilir. Nissan CEO’su Makoto Uchida, yaptığı açıklamada, yeni elektrikli SUV modelinin Nissan’ın geleceğine ışık tutacağını belirtiyor. Gelecek 18 ayda 12 yeni model tanıtacağını belirten Japon üretici elektrikli araç sektörüne hızlı bir giriş yapmak istiyor.

Yeni Nissan Ariya ilk etapta Japonya’da satışa çıkacak. Daha sonra kademeli olarak Çin, Avrupa ve ABD’de satışa sunulması bekleniyor.

Nissan Ariya teknik özellikleri

Ariya’nın tam elektrikli altyapısı iki elektrik motorundan güç alacak. Otomobilin 400 beygirin üzerinde güç çıkışına sahip olması bekleniyor. Ayrıca ProPilot 2.0 teknolojisine sahip olan elektrikli SUV, otonom sürüş konusunda da kendisini sürekli güncelleyecek. Teknik veriler henüz net olarak bilinmese de modelin 500 kilometre civarında bir menzile sahip olması bekleniyor. Tanıtımına günler kala tasarımının bir kısmını gösteren Nissan Ariya için yeni gelişmeler oldukça sizle paylaşmaya devam edeceğiz.

İlginizi Çekebilir: Nissan Yeni Elektrikli Aracının Özelliklerini Açıkladı: Nissan Ariya

Exit mobile version