Site icon Dijital Tekerlek

Nissan Ariya elektrikli SUV piyasasına adımını attı! Tesla’nın koltuğu sallanıyor

Nissan Ariya elektrikli SUV piyasasına adımını attı! Tesla'nın koltuğu sallanıyor 18

Nissan’ın uzun zamandır dillendirdiği 18 ayda 12 yeni model projesinin ilk adımı bu sabah atıldı. Tesla Model Y’nin rakibi olarak gördüğümüz Nissan Ariya SUV modelinin detaylarına göz atalım.

İlginizi Çekebilir: BMW iX3 tanıtıldı! Elektrikli SUV rekabeti kızışacak!

Dün tanıtılan BMW iX3’e kıyasla biraz daha teknoloji dolu ve Tesla’dan bildiğimiz Autopilot özelliğine sahip Nissan Ariya önümüzdeki sene Japonya’da yollarda olacak. İki farklı motor seçeneği ile tercih edilebilen Japon SUV modeli, ProPilot ASSIST 2.0 teknolojisine sahip. Yani eller serbest modunda bir süre yolculuk yapmaya izin veriyor. Tek bir pedal ile hızlanma ve yavaşlama gibi özellikleri birleştiren Nissan, bu özelliğine de e-Pedal adını vermiş.

Temel olarak baz model ve performanslı model üzerinde yoğunlaşan Nissan, elektrikli SUV modelinin dört farklı versiyonunun olacağını belirtti. Tek motorlu baz model 215 beygir güç üretiyor ve bu gücü arka tekerleklere iletiyor. Çift motorlu model ise 390 beygir güç ve 600 Nm tork üretiyor ve bunu AWD teknolojisi ile dört tekerleğe birden iletiyor. Modellerin 0-100 km/s hızlanmaları da 5 saniye ile 7.5 saniye arasında değişiyor. Aynı şekilde ağırlıkları 1.8 ton ile 2.3 ton arasında değişiyor. Bagaj hacmi de performanslı modellerde 415 litre iken baz modellerde 468 litre olarak açıklandı.

65 ve 90 kWh’lık bataryalara sahip olabilen Nissan Ariya, 360 kilometre ile 500 kilometre arasında menzil sunuyor.

İç mekanda 12.3 inç boyutundaki sürücü gösterge ekranı ve 12.3 inç boyutundaki bilgi-eğlence sistemi birleşik olarak tasarlanmış. Android Auto ve Apple CarPlay ile kablosuz olarak eşleşen sistem yakın zamanda Amazon Alexa ile de entegre çalışabilecek. Tesla’nın yaptığı en iyi özelliklerden olan uzaktan güncelleme sisteminden kopya çeken Nissan, bundan sonra üreteceği elektrikli modellerini uzaktan güncelleyebilecek. Bu şekilde yeni teknolojiler hızlı bir şekilde otomobillerde yer alacak.

Nissan Ariya fiyatı

2021 yılının ortalarında yollara çıkacak olan Nissan Ariya 40 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkmış olacak. İlk etapta Japonya’da daha sonra ABD ve Avrupa bölgelerinde de satışa sunulması bekleniyor. Henüz Nissan Türkiye tarafından açıklanmasa da elektrikli Nissan Ariya SUV modelinin ülkemizde de bayilerde yer alması söz konusu.

Exit mobile version