Site icon Dijital Tekerlek

NIO ve Shell işbirliği, pil değiştirme istasyonları için devrede

NIO ve Shell işbirliği, pil değiştirme istasyonları için devrede 6

Çinli elektrikli otomobil üreticisi NIO, Shell ile yaptığı anlaşma ile Avrupa’da EV pil değiştirme istasyonlarının kurulmasını sağlayacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yapılan stratejik işbirliği anlaşması ile pil şarj ve değiştirme tesislerini ortaklaşa inşa edip işletilmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda 2025 yılına kadar Çin’de 100 pil değiştirme istasyonu kurulup, Avrupa’da da pilot istasyonlar inşa edilip işletilmeye başlanması hedefleniyor.

NIO halihazırda Çin genelinde 300’den fazla pil değiştirme istasyonunu kurdu. Bununla birlikte sadece markanın araçlarının sahiplerinin kullanımına açık olan tesisler; bitmiş bir pilin üç dakikada tam şarjlı bir pille değiştirilebilmesine olanak sağlıyor. En hızlı şarj cihazlarından dahi çok daha hızlı bir dolumu kullanıcılara sunabilen sistem; elektrikli modellerin en büyük sorunu olarak görülen şarj süresini ortadan kaldırabiliyor.

Yapılan Shell işbirliği ile bu sistem; Avrupa’daki Shell ağını kullanarak Avrupalı elektrikli otomobil kullanıcılarına sunulabilecek. Ayrıca halihazırdaki Shell tarafının Avrupa’daki şarj ağıda NIO kullanıcıların kullanımına sunulacak. Halihazırda dünyanın en büyük petrol perakendecisi Shell; gelecekte elektrik şarj hizmeti konusunda da lider olmayı hedefliyor.

Son olarak NIO tarafı ES8 SUV ve ET7 modelleri ile Avrupa pazarındaki ilk adımlarını atmıştı. Bu adımın ardından markanın şarj hizmeti tarafında da Avrupa pazarında etkin bir şekilde yer alması bekleniyor.

“Toyota GR Corolla iç yaşam alanı paylaşıldı” başlıklı yazımızın tüm detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version