Site icon Dijital Tekerlek

NIO ET5 resmi olarak tanıtıldı!

NIO Teknoloji Platformu 2.0’a dayanan NIO ET5 orta boy sedan otomobil resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Daha büyük NIO ET7 sedanın ardından üretici, ET7 modeline göre daha ufak olan ET5 modelini kamuoyuna duyurdu. Bununla birlikte NIO tarafından gelecek üçüncü model için beklentiler; bir MPV veyahut spor otomobil olacağı yönünde.

NIO ET5 teknik özellikleri

Yıllık NIO Günü etkinliği ile birlikte tanıtılan model 550 kilometreyi aşan bir menzil sunabileceğini iddia ediyor. Üretici bu iddiasını sahip olduğu 75kWh’lik bataryasına dayandırabiliyor. Bununla birlikte 100kWh ve 150kWh değerindeki ek pil seçenekleri ile marka, tam şarj ile sırasıyla 700 ila 1000 kilometreyi aşan bir menzili kullanıcılara sunmayı hedefliyor.

Güç aktarma organları tarafında modelde; ön aksta 201 beygirlik, arka aksta ise 281 beygirlik elektrikli motor bizleri bekliyor. Yani model totalde 482 beygir güç üretebiliyor ve 700Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte dört tekerlekli çekiş sistemine sahip olan modelin 0-100 km/s hızlanma süresi yalnızca 4.3 saniye seviyesinde. Ayrıca modelin dört pistonlu performans fren kaliperlerine sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

NIO ET5 tasarımı

Tasarıma baktığımız vakit; ince ve keskin olan LED farlar ile oldukça pürüzsüz bir genel görünüm bizleri bekliyor. Bununla birlikte model ürün gamında abisi olarak görülen ET7 modelini anımsatan bir tasarıma sahip. Ön tarafta bulunan havalandırmalar ile yanlara yönlendirilen hava, yanlardan da gömülü kapı kolları sayesinde direkt olarak arka tarafa doğru yöneltilebiliyor.

4790 milimetre uzunluğa, 2888 milimetre dingil mesafesine sahip olan model ET7 modeline nazaran daha kompakt bir yapıda. Bununla birlikte kavisli tavan çizgisini arka tarafa doğru incelten aerodinamik tasarım gözlerden kaçmıyor. Arka tarafta uçtan uca olan LED ışık çubuğu ile modern tasarım dili yakalanırken; ördek kuyruğu spoyleri ile genel aerodinamik tasarım tamamlanıyor.

İç yaşam alanı

İç tarafta modelde 12.8″ boyutunda merkezi bir dokunmatik ekran mevcut. Bununla birlikte model 10.2″ boyutunda dijital göstergelere sahip. Açıkçası model iç yaşam alanında Tesla tarafında gördüğümüz minimalist bir tasarım bizleri bekliyor. Altı farklı iç tema ile dokuz farklı dış renkte sunulacak olan model; Nappa deri döşemeli ve havalandırmalı, masajlı koltukları opsiyonel olarak kullanıcılara sunacak. Ayrıca marka, ET5’in ultra uzun menzilli, yüksek çözünürlüklü LIDAR sensörlere sahip olduğunu da doğruladı.

“Yerli otomobil TOGG’un logosu belli oldu!”

Exit mobile version