Site icon Dijital Tekerlek

Nikola tarafından açılan Tesla davası sonuçlandı!

Nikola tarafından açılan, Tesla Semi tasarımı ile ilgili olan dava sonuçlandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Nikola, geliştirdiği ve 2024 yılında piyasaya sürmeyi hedeflediği TWO FCEV kamyonetine benzer bir tasarıma sahip olduğunu düşündüğü; Tesla Semi kamyoneti nedeniyle Tesla tarafına dava açtı. Bununla birlikte Nikola bu dava için kendisini oldukça güçlü olarak görse dahi yargıç benzerlik kanısında aynı fikre sahip değil. Ayrıca sonuçlanan dava ile merakla beklenen sonuç kamuoyuna duyuruldu.

Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi Yargıcı James Donato kontrolünde olan dava, Tesla lehinde sonuçlandı. Bununla birlikte Nikola tarafına davanın devam etmesine yönelik ikna süresi olarak 6 Ekim tarihine kadar süre tanındı. Ancak yüksek ihtimalle davanın sonucunda herhangi bir değişiklik yaşanması kamuoyu tarafından beklenmiyor.

Yargıç James Donato konuyla ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“7 Temmuz 2021’de Mahkeme, taraflardan yeni eğitim planlamalarını ve inşaat duruşma tarihlerini talep etmelerini istedi. Her iki taraf da yanıt vermedi.” 

“2 Eylül 2021’de Mahkeme, yanıt verilmemesi nedeniyle talep oluşturma konusundaki diğer işlemleri iptal etti. Bu karar tarihi itibariyle, taraflardan hiçbiri Mahkeme’ye önerilen yeni duruşma tarihlerini bildirmedi.”

Son olarak her iki tarafında avukatları herhangi bir yorumda bulunmadı. Tesla tarafı yüksek ihtimalle davanın bu şekilde sonuçlanacağını biliyordu. Fakat her koşula karşı önlem almayı ihmal etmedi.

“2021 Formula 1 Türkiye Grand Prix takviminin detayları açıklandı!”

Exit mobile version