Site icon Dijital Tekerlek

Nicholas Latifi tarafında ayrılık sesleri kesinleşti

Williams, Nicholas Latifi’nin 2022 Formula 1 sezonu sonunda takımda ayrılacağını açıkladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Üç yıldır devam eden Latifi, Williams beraberliği 2022 sezonu ile beraber sona eriyor. George Russel ve Alex Albon ile beraber aynı takımda boy gösteren Latifi, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirerek takımdan ayrılıyor. Bununla birlikte ilk puanını 2021 yılındaki Macaristan GP’sinde yedinci sırayı elde ederek kazanan Latifi, ara vermeden Belçika GP’sinde dokuzuncu sırada yarışı tamamlayarak takımına puan kazandırmayı başarmıştı.

Nicholas Latifi açıklamaları

Nicholas Latifi ayrılığının kesinleşmesi ile beraber aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Bu fırsatı son üç yıldır Williams Racing’deki herkese, fabrikadaki tüm insanlara ve pist kenarında birlikte çalıştığım herkese teşekkür etmek istiyorum”

“İlk F1’e çıkışım pandemi nedeniyle ertelendi. ama sonunda Avusturya’ya gittik ve hep birlikte umduğumuz sonuçları elde edemesek de yine de harika bir yolculuk oldu.”

“Geçen yıl Macaristan’da o ilk puanları almak asla unutamayacağım bir andı ve bu özel takımla geçirdiğim özel anılarla kariyerimin bir sonraki bölümüne geçeceğim. Hiçbirimizin sezon sonuna kadar her türlü çabayı göstermeyi bırakmayacağını biliyorum.”

Willliams takım patronu Jost Capitoise ayrılık ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Tüm ekip adına, Williams’la üç yıllık sıkı çalışması için Nicholas’a çok teşekkür etmek istiyorum. O, meslektaşlarına karşı harika bir tavrı olan harika bir takım oyuncusu. ve çalışır ve iş boyunca çok sevilir ve saygı görür.

“Birlikte geçirdiğimiz zaman artık sona eriyor, ancak bu sezonun geri kalanında birlikte yapabileceklerimizi en üst düzeye çıkarmak için tüm çabayı göstereceğini biliyorum. Ona hem kokpitte hem de kokpit dışında geleceği için en iyi şanslar diliyoruz.”

“Heyecanla beklenen 5 elektrikli otomobil!”

Exit mobile version