Site icon Dijital Tekerlek

Çin’den Nezha S modelinin ayak sesleri geliyor

Çinli otomobil üreticisi Nezha tarafının Nezha S modeli yapılan çevrimiçi etkinlik ile duyuruldu. Modelin detaylarına gelin beraber göz atalım.

2018 yılında Hozon Auto tarafından kurulan Nezha, S modeli ile beraber direkt olarak Tesla Model 3 karşısında rekabete hazır. Bununla birlikte sahip olduğu detaylar ile beraber modelin genel olarak dikkatleri toplamayı başardığını söylemek mümkün.

Nezha S tasarımı

Markanın U ve V isimli SUV modellerinin yanına yeni eklenen S sedam modeli; ön tarafta bölük far trendini takip ediyor. Oldukça ince üst ünitelere sahip olan model oldukça şık bir görünüme sahip. Bununla birlikte modelin burnu, çamurlukları ve profili genel itibariyle oldukça bütün bir görünüme sahip. Arka tarafa baktığımızda; boydan boya LED arka stoplar modayı takip ediyor diyebiliriz. Entegre spoyler detayı, gizli difüzörü ve aerodinamik görünümü tamamlayan eğimli tavan çizgisi ile model oldukça sportif bir duruşa sahip.

Boyutları

Nezha S boyutlarıMilimetre
Dingil mesafesi2900
Uzunluk4800
Genişlik2000
Yükseklik1400

İç yaşam alanı

İç tarafa bakttığımızda; Tesla tarafının başlattığı büyük ekran modasını modelde görmek mümkün. Bununla birlikte model minimal dijital gösterge paneli, head-up display’i ve yolcu ekranı ile Tesla Model 3’ten daha detaylı bir iç yaşam alanına sahip. Ekstra olarak tavana ve koltuk başlıklarına eklenen hoparlörler ile beraber model 21 adet hoparlör bulunuyor. Bu ses kurulumunun 1,216 Watt’lık bir ses sistemi olduğunu da belirtmek gerekiyor. Ayrıca iç yaşam alanında kullanılan Alcantara, deri, ahşap ve metalik detaylar ile oldukça lüks bir görüntü bizleri bekliyor.

Nezha S teknik özellikleri

Tamamen elektrikli bir kuruluma sahip olan model “Shanhai” isimli platform üzerine inşa ediliyor. Bununla birlikte modelin teknik çıktıları resmi olarak açıklanmazken; beklentiler standart modelin 710 kilometrelik bir menzile, uzun menzilli versiyonun ise 1100 kilometre menzile sahip olması yönünde. Ayrıca Huawei yardımıyla geliştirilen Hozon EPT4.0 pil sıcaklık yönetim sistemi ile beraber modelin, yüzde 92 verim ile yalnızca 12 kWh/100 km gibi düşük bir güç tüketimine sahip olması bekleniyor.

13 kameraya, 12 ultrasonik sensöre, beş milimetrelik radara ve iki Lidar’dan oluşan sürüş destek sistemleri ile modelin oldukça yetkin olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca bu donanımla ile otomobilin Seviye 4 otonom sürüş desteği sunacağı iddia ediliyor.

“2022 Mercedes-Benz EQS SUV resmi olarak tanıtıldı”

Exit mobile version