Site icon Dijital Tekerlek

Netflix’den F1 Platformuna Büyük Avantaj

Netflix’den F1 Platformuna Büyük Avantaj 2

Ferrari CEO’su Louis Camilleri, Liberty Media’nın Formula 1 platformuna basamak atlattığının altına çizerken, yarattığı büyük vizyon konusunda da övgü dolu sözler söyledi. Yapılan Netflix serisinin sporun imajına büyük katkıda bulunduğunun altını çizen CEO Louis, sporun bu şekilde daha da ileri gideceğini açıkladı.

Ferrari’nin Eski Başkanı Sürekli Tartışma Halindeydi

Ferrari’nin şuan ki CEO’su Lois Camilleri’den önce başta olan eski başkan Sergio Marchionne, kendi yönetimini yönetirken medya şirketiyle sürekli tartışma halinde bulunuyordur. Liberty medyanın açıkladığı uzun vadeli planlarına hep bir bahane bularak sürekli tartışma konusu haline alan eski başkan medya tarafındaki destek için hep bir sıkıntı çıkarıyordu. Sergio ayrıldıktan sonra başa gelen şuan ki Başkan, Lois Camilleri’nin yaratmış olduğu çaba ve projelere destek süresi her iki tarafında olaylara sıcak kanlıkla bakmasına sebep oluyor.  Bu konuya ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama ile birlikte Camilleri özellikle, Netfilix’in bu sene ilk kez yayınlanan Drive to Survive serisinin F1’i daha iyi yansıttığını, birçok F1 severin bu sene daha bir tutkuyla yaklaştığını bildirmektedir.

Camilleri konuşmasının devamında şu şekilde devam etti; “ Liberty medyanın gelişiyle bizle yapılan iş birliklerinin daha ılımlı olduğunu ve bu yüzden herkesin mutlu olduğunu söyleyebilirim. Alınan eğitimler ile giderek daha iyiye giderek bazı akıllıca adımlar atılıyor. Bu adımların bir örneği olarak Netflix’i söyleyebiliriz. Birçok insanın F1’e olan ilgisi yaşanan medya gelişmelerinden ötürü sıfırdı fakat Netfilix tarafından öğretici hamleler birçok seyirciyi tekrardan F1 ekranlarına bağladı. Bu hamle ticari açıdan da oldukça iyi bir gelişme yaşandı. Otuz yıl önceye gittiğimizde F1 olan ilginin fazla olduğunu zaman geçtikçe günümüze kadar bu ilginin azaldığını biliyoruz. Bu durumun yaşanmasında birçok farklı sebep oldu. Verilen bütçeler eskisi kadar verilmiyordu, yeni teknik kurallar işleri zorlaştırıyordu, vb. hamleler işleri zorlaştırıyordu. Yeni sistem ile birlikte daha çok yeni nesli yakalanabilecek hamleler geliştirerek birçok insanın F1 tutkusu tekrar alevlendi.” şeklinde konuştu.

2. Sezonda Ferrari ve Mercedes Yer Alacak

Geçtiğimiz sezon yaşanan anlaşmazlıklardan ötürü Ferrari ve Mercedes, Netflix serisinin ilk serisinde yer almamışlardı. Fakat yaşanılan yeni müzakereler sonucu Netflix iki markanın da yarış olan hafta sonlarında Netflix’in takım içinde yer almasına izin verdi.

Exit mobile version