Site icon Dijital Tekerlek

Netflix, Schumacher belgeselinden ilk fragmanı yayınladı

Netflix, yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu olan ailenin ve Sebastian Vettel‘in katkılarını da içeren Michael Schumacher hakkındaki yeni belgeselinin ilk fragmanını yayınladı. Schumacher’le ilgili olan belgesel geçtiğimiz Temmuz ayında duyurulmuştu ancak Netflix şimdi belgeselin ilk fragmanını yayınladı. Formula 1 resmi hesabı tarafından paylaşılan ilk fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Netflix Micheal Schumacher belgeseli fragmanı

15 Eylül tarihinde Netflix’te vizyona girecek olan Schumacher belgeseli, ailesinin tam desteğiyle Schumacher’in F1 ve pist dışı yaşamdaki başarısını gözler önüne serecek. Çocukluğundaki karting günlerinden görüntüler, ailesiyle yapılan röportajlar ve daha fazlasını içeren fragman, tüm zamanların en kazanan sürücülerinden birinin hayatına ve kariyerine hiç şüphesiz sempatik bir bakış olacak olan fragmanın ilk görüntüleri olarak karşımıza çıkıyor.

Fragman, Schumacher’in babası, karısı ve iki çocuğuyla, şu anki Haas F1 pilotu Mick Schumacher’in de dahil olduğu röportajları içeriyor. Mick Schumacher, “Ona baktığımda, böyle olmak istiyorum diye düşünüyorum.” ifadelerini kullanıyor.

Belgesel, Schumacher’e ışık tutacak

Belgeselde Schumacher’in ailesiyle birlikte, Mika Hakkinen ve David Coulthard gibi sürücülerin yanı sıra eski patronu Luca di Montezemolo, FIA şefi Jean Todt ve Bernie Ecclestone gibi Formula 1’in en iyi ve en parlaklarıyla röportajlar yer alacak.

Şu anki Aston Martin F1 sürücüsü ve dört kez dünya şampiyonu olan, yarış kariyeri boyunca Schumacher’i örnek alan Vettel de fragmanın bir parçası.

Schumacher belgeseli, şu anda dördüncü sezonunu çekmekte olan “Drive to Survive” belgesel dizisiyle kayda değer bir başarı elde ettikten sonra, Netflix’in F1 ve motor sporlarına son atılımını işaret ediyor.

Schumacher’in uzun süredir görev yapan menajeri Sabine Kehm, “Michael Schumacher, bir yarış pilotunun profesyonel imajını yeniden tanımladı ve yeni standartlar belirledi. Mükemmellik arayışında ne kendisini ne de ekibini en büyük başarılara taşıdı. Liderlik özellikleri nedeniyle tüm dünyada takdir edilmektedir. Bu görevin gücünü ve yeniden şarj edilmesini sağlayan dengeyi evde, inanılmaz bir şekilde sevdiği ailesiyle birlikte buldu. Güç kaynağı olarak özel alanını korumak için, özel hayatını kamusal hayatından her zaman katı ve tutarlı bir şekilde ayırmıştır. Bu belgesel her iki dünyayı da anlatıyor.” ifadelerini kullandı.

Filmin yapımcılığını Benjamin Seikel ve daha önce Alman tenis yıldızı Boris Becker’in hayatıyla ilgili benzer bir belgeselde çalışmış olan Vanessa Nocker üstleniyor. Vanessa Nocker, Schumacher’in eşi Corinna’nın belgeselin yapımında en büyük destekleri olduğunu söyledi.

7 adet Formula 1 şampiyonu unvanı bulunan Schumacher, şu anda bu unvanı Lewis Hamilton ile paylaşıyor. Ne yazık ki, 2012’de yarıştan emekli olduktan sadece bir yıl sonra, Schumacher kayak yaparken kafa travması geçirdi ve hala iyileşme sürecinde.

“Fernando Alonso gelecek sezon yine Alpine için yarışacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version