Site icon Dijital Tekerlek

Mullen Five elektrikli SUV modeli tanıtıldı

Sürdürülebilir temiz enerji firması Mullen tarafından geliştirilen Mullen Five kompakt SUV modeli, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Kaliforniya merkezli firma ürettiği Five modeli ile kullanıcılara hızlı, elektrikli ve kompakt SUV deneyimi sunmayı planlıyor. Bununla birlikte markanın dikkatleri çeken model teknik tarafta da kullanıcıları tatmin etmeyi hedefliyor.

Mullen Five teknik özellikleri

Elbette elektrikli araç denilince akıllara direkt olarak pil boyutları geliyor. Bununla birlikte Five modelinin pil tarafında bizleri; 95kWh değerinde olan bir pil paketi bekliyor. Sahip olduğu büyük piller ile model tek dolum ile 523 kilometrelik sürüş mesafesini kullanıcılara sunabiliyor. Ayrıca bu pil paketleri hızlı şarj desteği sayesinde yüzde 80 seviyesine yalnızca 21 dakika gibi bir sürede ulaşabiliyor.

Model iki farklı versiyon seçeneği ile kullanıcılara sunuluyor. Standart Five modelinin beygir gücü ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmazken; modelin 0-100 km/s hızlanma süresinin 3.2 saniye seviyesinde olduğu bilgisi resmi olarak onaylanıyor. Bununla birlikte performans odaklı Five RS isimli bir versiyona da sahip olan modelin bu tarafta 0-100 km/s hızlanma süresi 1.9 saniye seviyesine düşüyor. Ayrıca her iki modelinde 2.5 seviye gelişmiş sürücü destek sistemine sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

Mullen Five detayları

Modelin ekipman tarafında bizleri aktif gürültü engelleyici ve yüz tanıma gibi gelişmiş teknolojiler mevcut. Bununla birlikte modelin oldukça oturaklı olan dış tasarımı, minimalist bir direksiyon simidi ve ahşap detaylar ile iç tarafa da yansıtılıyor.

Dijital gösterge paneli ve merkezi bilgi-eğlence ekranı tarafında modelde “Multi LED akıllı LIVE teknolojisi” olarak isimlendirilen teknoloji mevcut. Ayrıca arka tarafta bulunan tablet vari ekranlar ve kablosuz şarj bölmeleri arka yaşam alanının konforunu oldukça olumlu etkiliyor.

Fiyat listesi

Fiyat tarafında Mullen Five modeli Amerika Birleşik Devletleri içerisinde 55.000 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlar ile kullanıcılara sunuluyor. Orta seviye olan Touring tarafında ise fiyat 75.000 Dolar seviyesine yükseliyor.

“Yeni Porsche Taycan GTS ile elektrikli Porsche ailesi genişliyor”

Exit mobile version