Site icon Dijital Tekerlek

Morgan Plus Four CX-T modeli yeniden inşa edildi

Morgan Motor Company eski tasarımlarına sadık kalarak kara macerası için inşa edilen Morgan Plus Four CX-T modelini resmi olarak tanıttı. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota tarafında 70 Serisi Land Cruiser SUV modeli gibi eski tasarımlardan vazgeçmeyen Morgan Motor Company tarafı; İngiltere yollarına ve pist günlerine yönelik Morgan Plus Four CX-T modelini yeniden inşa etti. Elbette bu küçük İngiliz otomobili Jeep Wrangler veya Ford Bronco gibi modeller ile rekabete girmeyecek. Çünkü model rekabet için fazla ikonik denilebilecek düzeyde. Bununla birlikte modelin pazar içerisinde kendine yer edinebileceğine de şüphe yok.

Morgan Plus Four CX-T teknik özellikleri

Model platform tarafında 2019 yılında piyasaya sürülen CX-Generation modeli ile aynı platforma sahip. Bununla birlikte model, markanın 1911 yılına kadar her türlü arazide dayanıklılık denemelerinden ilham alıyor. Modelin yan kısımlarında benzersiz yan gövde panelleri bulunuyor. Ayrıca model su geçirmez Pelikan kılıfa, arka şasi korumasına ve arka alt tepsi ile gövde altı koruyucu kalkanına sahip.

Süspansiyon tarafında modelde EXE-TC arazi süspansiyonlar yer alıyor. Bununla birlikte model yaklaşık 9 inçlik bir engel geçiş mesafesine sahip.

Özel modelde 2.0 litrelik bir BMW motoru kullanılıyor. Bu sayede model 255 beygir güce sahip. Bu güç yola yine BMW tarafının xDrive AWD sistemi aracılığıyla gönderiliyor.

Son olarak markanın dizayn sorumlusu Jonathan Wells model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

 “CX-T, birçok yeni Morgan aracı gibi, Morgan tasarımının esnekliğini gösteriyor. Benim için tam bir paket: tarihsel bütünlük, meşru yetenek ve yepyeni bir macera lideri estetiği” diyor. tasarım, Morgan Motor Company. Morgan, tümü 170.000 £ (236.792 $) fiyatla bu özel arazi sürümlerinden yalnızca sekizini üretecek. Evet. O para için bir Miatas ordusu satın alır ve onları arazi canavarlarına dönüştürürdük.”

“2022 Alfa Romeo Tonale modeli görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version