Site icon Dijital Tekerlek

Monterey Otomobil Haftası’na Aston Martin Valkyrie Spider damgasını vurdu

Monterey Otomobil Haftası’nda dikkatler Aston Martin Valkyrie Spider modelindeydi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Aston Martin tarafından Valkyrie modeline bambaşka bir hava katan Valkyrie Spider modeli; Pebble Beach Concours d’Elegance’de özel davetlileri kapsayan bir etkinlik ile tanıtıldı. Bununla birlikte model dünya çapında yalnızca 85 adet üretilecek olan, oldukça özel bir model.

Aston Martin Valkyrie Spider teknik özellikleri

Motor tarafında modelde hibrit destekli 6.5 litrelik V12 bir motor yer alıyor. Bu motor sayesinde model 1160 beygir güce, 900Nm tork değerine sahip. Hatırlatmak gerekir ki marka aynı motoru sabit tavanlı modelde de kullanmaktaydı. Ayrıca model, markanın en hızlı üstü açık otomobili olma özelliğine sahip. Tavanı kapalı halde iken model, tavan panelinin getirdiği gelişmiş aerodinamik yapı sayesinde daha yüksek hızlara ulaşabiliyor.

Modelde yer alan elektrik motoru vites kutusunun içerisine monte edilmiş vaziyette. Bununla birlikte modelde F1 araçlarından bilinen teknolojiye benzeyen Kinetik Enerji Geri Kazanım Sistemi mevcut.

Tavan tarafı güncellenirken elbette modelin dengesi için şasi tarafında da bazı değişikliklere ihtiyaç duyuldu. Bu nedenle model Valkyrie modelinin yalnızca tavanı olmayan bir hali olarak görülmemeli.

Marka modeli aktif aerodinamiği ve şasi kontrol sistemleri ile birlikte yeniden kalibre ederken; karbon fiber malzemeler kullanarak modele ekstra güçlendirme kirişlerinden yararlanıyor. Bununla birlikte marka, Valkyrie coupe modeli içinde martı kanadı şeklinde açılan; yeni dihedral kapılar geliştirdi.

Son olarak modelin, sabit çatılı modele göre bir nebze daha ağır olduğunu belirtmek gerekiyor. Fakat bu ağırlık farkı standart cabrio modellerinde gördüğümüz farklara göre bir hayli düşük. Çünkü marka modelin çıkarılabilir tavanında karbon fiber malzeme kullanıyor. Ayrıca modelde cam yerine polikarbonat malzeme mevcut.

“2022 Honda NSX Type S, 60 beygirlik gücüyle tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version