Site icon Dijital Tekerlek

Modifiyeli Tesla Model S P100D Ringlerin Tozunu Attırmaya Devam Ediyor

Modifiyeli Tesla Model S P100D Ringlerin Tozunu Attırmaya Devam Ediyor 2

Elektrikli otomobillerin sınırlarını görmek için zorlamak gerekiyor. Biraz daha abartmak gerekirse, Tesla’nın Sedan modelinin drag yarışları için bal kovasına batırırcasına modifiye ettiklerinde bir dünya rekoru kıracağını tahmin etmek pekâlâ zor olmuyor 😊. Yaklaşık olarak 400 m mesafede düzenlenen bu yarış oldukça ilgi gördü 🤩.

Dijital Tekerlek | Instagram

Aracın en güçlü motor seçeneğine sahip olan P100D, bu yarış için kullanılan araç olmuş. Tesla Model S P100D modelinin bu versiyonu toplamda 613 beygir güç üretiyor ve 0 dan 100 km’ye -çitalar üstüne alınmasın ama aracın maşallahı var şimdi- 2.7 saniyede ulaşıyor.  Tabii bu kadar hızlı olmasının nedenlerinden biri de aracın sürücü koltuğu hariç sökülmüş olması, yani bir zahmet kırsın bu rekoru 😉.

Literatürde çeyrek mil denilen mesafe yani yaklaşık 400 metrelik mesafeyi 10.41 saniyede bitiren Tesla Model S P100D, dünya rekorunu drag yarışları alanında elinde bulunduruyor. Araç bitiş çizgisinden geçerken en yüksek hızı 200 km/s olarak ölçülmüş. ‘Tamam kardeşim de drag yarışlarında bir önceki dünya rekoru neymiş’ diye siz Google’da aramadan önce biz söyleyelim, 400 m drag yarışlarında bu rekor daha önce 10.44 saniye idi.

Daha iyi rekorların haberlerini sizlere sunmak dileğiyle, keyifli okumalar DTC okurları… 🖐🏻🤗

Exit mobile version