Site icon Dijital Tekerlek

Mitsubishi Yeni Modelinden Detaylar Paylaştı

Mitsubishi Yeni Modelinden Detaylar Paylaştı 5

Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, merakla beklediğimiz Tokyo Otomobil Fuarı’nın açılmasına son bir düzlük kala Mi-Tech olarak adlandırdığı minik bir MPV aracının konseptini bizlere gösterdi. Tanıtılan konseptin adı ise Super Height K-Wagon Concept olarak açıklandı. Söylenen MPV’nin sadece belli hatları ortaya çıkartıldı ancak Mitsubishi aracın geri kalanını fuara saklıyor.

Dijital Tekerlek | Instagram

Mitsubishi Mi-Tech Concept, tasarımsal dili ile diğer modeller ile benzeşiyor. Genel tasarıma bakarsak aracın Land Rover Defender ile yakın olduğunu söylemeden geçilmiyor. Ama aracın şasesi crossover olacak şekilde ayarlanmış. Aracı besleyen kısma geçersek, ne turbo beslemeli ne de içten yanmalı bir motor görüyoruz. Minik konseptin içinde belirli sayıda türbinler var ve bu aletler elektrik üretimini üstleniyor. Türbinlerin ise çalışmak için benzinden yardım alıyor. Otomobilin altında türbinlere ek olarak 4 adet elektrik motoru görev yapıyor.

Biz araba severleri şaşırtan tek kısım motorun özellikleri değil. Mitsubishi’nin içinde cama bazı gerekli bilgiler yansıtılıyor. Aracın üstünde ise yüksek teknolojiye sahip otonom sürüş var.

Japon firmanın tanıtacağı 2. otonom araç olacak olan Super Height K-Wagon. Bu otomobil aslına bakarsak bir robot gibi çalışıyor. Ayrıca aracın tasarımının minik ama bir o kadar da geniş olabilmesi amaçlanmış. Otomobilin içinde Mi-Pilot adı verilen bir otonom sistem görev yapıyor. Bu da örnek verecek olursak Teslalar’da kullanılan otopilot ile eşdeğer olan bir özellik.

Exit mobile version