Site icon Dijital Tekerlek

Mitsubishi, Ralliart ile birlikte motor sporlarına geri dönüyor

Mitsubishi, Ralliart ile birlikte motor sporlarına geri dönüyor 7

Mitsubishi, 2020 mali raporunun arkasından yaptığı duyuru ile birlikte Ralliart tarafı ile işbirliklerinin başladığını doğruladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Markanın CEO’su Takao Kato, canlanma ile ilgili şu cümleleri kullanmakta;

“Mitsubishi-liliğimizi deneyimlemek isteyen müşterilerimiz için, model serimiz için özel yapım aksesuarları piyasaya süreceğiz ve motor sporları etkinliklerine yeniden gireceğiz. dünya çapında. “

Halen kesin ayrıntılardan emin değiliz ancak markanın yeni SUV modellerinden birinin veya L200 pick-up’ın özel olarak modifiye edilen versiyonu ile Dakar rallisine dönmesi bekleniliyor.

Yeniden canlanmanın bir parçası olarak Mitsubishi; yol otomobili serisi için yeni bir Ralliart markalı eklentiyi sunmayı planlıyor. Bununla birlikte agresif gövde kitleri, daha büyük spoyleri, çamurlukları, tavan rafları ve çıkartma setlerinin tamamı ile opsiyon listesi oluşturulabilir.

Marka yeni üreteceği heyecan verici modelleri İngiltere pazarına sunmayacak. Çünkü marka yakın zamanda Renault tarafı ile anlaşma yaptığı halde İngiltere pazarından ayrılma kararında kararlı.

Mitsubishi-Ralliart ilişkisi

Ralliart bölümü 1983 yılında Andrew Cowan tarafından “Andrew Cowan Motorsports” geçici adıyla kuruldu. Ardından 80’lerin sonlarında Galant VR-4 ile başarı elde etti. Marka 90’ların sonlarına kadar Lancer Evolution versiyonu ile Dünya Ralli Şampiyonası’nda yer aldı.

Ralliart araçlarına pilotluk yapan Finn Tommi Mäkinen ile marka; Lancer Evolution III, IV V ve VI modelleri ile arka arkaya dört dünya Dünya Ralli Şampiyonasını kazanmaktaydı.

Mitsubishi finansal baskıları gerekçe göstererek 2010 yılında tuning şirketine fon sağlamayı bıraktı. O vakte kadar şirket üç senedir WRC’nin dışındaydı.

Son olarak Ralliart markasının yeniden canlanması ile; Mitsubishi’nin 2020 mali yılı için 2 milyar sterlin zarar ettiğini bildirdi.

“Makyajlı BMW iX3 lansman öncesinde görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version