Site icon Dijital Tekerlek

Mini, Cooper ile işbirliğinin 60. yılına özel modelini tanıttı

Mini, Cooper ile işbirliğinin 60. yılına özel modelini tanıttı 14

İngiltere merkezli otomobil üreticisi Mini, motor sporları ustası John Cooper ile ortaklığının 60. yıldönümünü kutlamak için yeni özel modelini tanıttı. Sınırlı sayıda üretilecek olan araçlar, hem Mini tarihini hem de en son teknolojiyi yansıtıyor. ‘Mini John Cooper Works Anniversary Edition‘ isimli otomobil, 2000 yılında vefat eden John Cooper’ın anısını yaşatmak için özel olarak tasarlandı.

Mini JCW Anniversary Edition‘un tasarımı

60. yıla özel tasarlanan otomobilin tasarımına göz attığımızda bizleri birçok detay karşılıyor. Aracın beyaz renkte far halkaları ve kırmızı vurgu çizgili beyaz kaporta çizgileri bunlardan sadece birkaçı. Bunun yanı sıra otomobilin kapılarında yer alan ‘74‘ numara ise klasik Mini Cooper’ın ilk başarılı yarışındaki başlangıç ​​numarası olan numarayı temsil ediyor. Ayrıca kırmızı fren kaliperleri ile yan havalandırma kısmında klasik olan bir Cooper arması yer alıyor. Buradaki kırmızı detayların parıltıları göze çarpıyor.

Otomobilin iç tasarımına göz attığımızda ise bizleri alışık olduğumuz Mini Cooper konsolu dikkatimizi çekiyor. Direksiyonun hemen altında yer alan ‘Cooper‘ detayı, araca daha da sportif bir görünüm katıyor. Özellikle gösterge panelinin üstünde Cooper ailesinden John Cooper, oğlu John Cooper ve torunu Charlie Cooper‘ın imzalarıyla daha da dikkat çeken özel detaylar yer alıyor. Ayrıca konsolda navigasyonlu 8,9 inç dokunmatik bir ekran yer alıyor. Bunun yanı sıra aracın içinde çok sayıda Retro Cooper ve Mini logosu yer alıyor.

Mini JCW Anniversary Edition‘un teknik detayları

60. yıla özel tasarlanan otomobilin teknik özelliklerinde, standart olan JCW‘ye kıyasla pek fazla değişiklik olmadığı fark ediliyor. Otomobil, 2.0 litrelik turbo şarjlı dört silindirli bir motora sahip. Bu motorla birlikte araç, 227 beygir gücüne ve 320Nm tork değerine sahip oluyor. Sportif görünümlü otomobil, 0’dan 100 kilometre hıza yaklaşık olarak 6.3 saniyede çıkabiliyor. Aracın maksimum hız değeri ise 246 km/h.

Cooper ailesiyle 60 yıllık işbirliğin yıl dönümü için tasarlanan araç toplamda 740 adet üretilecek. Bu sayı ise daha önce de bahsettiğimiz sembolik 74 numaradan geliyor. Ancak üretilen araçların 60 tanesi ise İngiltere’de satışa çıkacak. Manuel vites tercih eden kullanıcılar için fiyatlar 33.800 Pound‘dan başlarken, otomatik vites tercih edenler için bu fiyat etiketi 35.500 Pound’a yükseliyor.

Exit mobile version