Site icon Dijital Tekerlek

Milli Motorsikletci Toprak Razgatlıoğlu Açıklama Yaptı! Hedefim Dünya Şampiyonluğu…

Milli Motorsikletci Toprak Razgatlıoğlu Açıklama Yaptı! Hedefim Dünya Şampiyonluğu... 2

Dünya Superbike Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Milli Motorsikletci Toprak Razgatlıoğlu Açıklama Yaptı! Hedefim Dünya Şampiyonluğu…

Toprak Razgatlıoğlu Kimdir?

16 Eylül 1996 yılında Antalya da dünyaya gözlerini açan Toprak Razgatlıoğlu, milli motorsiklet yarışçısıdır. Kendi alanında oldukça iyi başarılara imza atan Razgatlıoğlu, 2012 yılında 106 kişi arasından Red Bull Rookies Cup yarışmasındaki başarısından dolayı ilk Türk motorsikletçisi seçilmiştir.

Katıldığı Sachsenring Yarışının 2. Sezonunda kürsünün en zirvesine çıkarak 123 puan kazanarak yarışmayı 6. olarak tamamlamıştır.

Avrupa Superstock 600 Şampiyonasında ise yarışan Razgatlıoğlu büyük başarıya imza atmıştır.

Son olarak katıldığı Dünya Superbike Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden milli motorsiklet sporcusu Razgatlıoğlu, PATA Yamaha takımıyla anlaşarak hayallerine ulaştığını da belirtti.

Dünya Superbike Şampiyonası Nerede Gerçekleştirildi?

Dünya Superbike Şampiyonası, İspanya da ki Aragon pistinde düzenlemiştir. Bu şampiyonaya Türkiye’yi temsilen milli motorsikletci Toprak Razgatlıoğlu katılmıştır. Toprak Rozgatlıoğlu yaptığı açıklamalar da, “gelecek yıl ki hedefim dünya şampiyonası” sözlerini kullanmıştır.

Kenan Sofuoğlu’ndan Açıklama!

Redbul sporcusu olan Toprak Razgatlıoğlu’nun katıldığı Dünya Supersport Şampiyonası, Feriye Ortaköy Galeri de düzenlenen ve Ak Parti Sakarya Milletvekili ve aynı zamanda Dünya Superbike şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu’ndan Açıklama gecikmedi. Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu hakkında;

“600 cc de Supersport da yarışarak şampiyon oldum ama Superbike kategorisinde başarılı olamadım, çünkü 600 cc’ye alışmıştım. Genç yaşta Toprak’ı 1000cc’ye alıştırmak istedik ki motorsiklete alışsın ve ileri de ilk Türk Dünya Süperbike şampiyonu olsun. Çünkü bu benim en büyük hayalimdi” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Toprak Razgatlıoğlu Artık Yamaha ile Yarışacak

Toprak Razgatlıoğlu’ndan Açıklama!

Kenan Sofuoğlu’nun açıklamalarına karşın, Razgatlıoğlu’ndan da açıklama gecikmedi. Toprak Razgatlıoğlu;

“Geçen yıl, PATA Yamaha Takımında olmak tek hayalimdi. Bu yıl hayallerim gerçekleşti. İlk test sürüşü denemesiyle kendimi daha iyi hissettim” dedi.

Üzerimde Bir Baskı Oluştu!

Bir fabrika takımı adına mücadele etmekten gurur duyduğunu dile getirse de üzerinde oluşan baskı nedeniyle bazı sözler de sarf etmiştir.

“Üst üste 5 sezon tek başıma yarıştım. Şimdi ise fabrika takım arkadaşlarım olacak. Her yarışta en iyisini yapmak zorundayım. Buna alışmam gerekiyor. Testlere fazla vakit geçmeden başladık. Motorları oldukça hafif ve küçük. Elektroniği de sorunsuz çalışıyor. Gelecek yıl muhteşem işler yapacağım. Şuanda tek hedefim PATA Yamaha ile Dünya Superbike Şampiyonasında birinci olmak.” dedi.

Toprak Razgatlıoğlu MotoGp Dünya Şampiyonasında Yarışmak İstiyor Mu?

Razgatlıoğlu’na MotoGP Dünya Şampiyonasında yer almak hayali olup olmadığı konusunda sorulan sorulara;

“MotoGp Dünya Şampiyonasında yarışmak gibi bir hayalim yok. Bunun için biraz gecikmiş olabiliriz. Lakin Dünya Superbike Şampiyonasında eğer şampiyon olursam, beni tatmin edecek bir teklif olursa MotoGp’ye gidebilirim” cevabını verdi.

Exit mobile version