Site icon Dijital Tekerlek

MG MAZE konsepti SAIC Design tarafından tanıtıldı

Günümüz video oyun kültüründen ilham aldığı iddia edilen MG MAZE konsept otomobili, SAIC Design tarafından resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model, MG tarafının ana şirketi SAIC’e ait olan Avrupa tasarım stüdyosu SAID Design ekibi ve Cyberster konseptini yaratan tasarım stüdyosunun ortak çalışması ile tasarlandı. MG tarafı Çinli SAIC tarafından devralındığından beri kompakt ve SUV modeller üzerine çalışmaktaydı. Bununla birlikte İngiliz otomobil üreticisi eski günlerinde olduğu gibi spor otomobil üretimine feri dönmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sene tanıtılan Cyberster modeli ile dikkatleri çeken MG; bu modelin Mazda MX-5 Miata ile rekabet edebilmesi için modelin üretimine başlamayı dahi planlıyor. Bugün ise MG tarafı oyun oynamayı seven kullanıcılarına hitap etmek adına tasarlanan başka bir radikal konsept otomobilini sergiliyor.

MG MAZE konsepti tasarımı

SAIC Design tarafından sunulan ve MG MAZE olarak isimlendirilen kompakt elektrikli konsept; karantina kısıtlamalarından sonra normale dönmeye çalışırken “elektrikli arabalara sürüş keyfini geri getirmeyi” hedefine sahip. Bununla birlikte oyun kültüründen ilham alan MG Maze konsepti; “evde” oyun senaryosunu bir araba şeklinde yakalamak adına tasarlandı.

Sahip olduğu bileşenler ve şeffaf görünümü ile gösterişli oyun bilgisayarlarından ilham alan konsept oldukça cesur bir tasarıma sahip. Bununla birlikte model elektrikli motorlarını ve değiştirilebilen pillerini tamamen görebildiğimiz; tam bir polikarbonat malzeme ile kaplı halde.

İç yaşam alanı

Modelin içerisine baktığımız vakit iki kişilik bir yerleşim bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelde bir oyun kumandası ve bir ekran ile konforlu bir kabin kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca yolcular telefonları aracılığıyla otomobilin bir çok fonksiyonunu kontrol edebiliyorlar.

Gelişmiş bir kullanıcı arayüzüne sahip olan modelde; adeta oyun edasıyla “görev bilgileri” gibi bir görünüm mevcut. Bu görünüm ile görüntüler ve dijital içerikler yolcuların bakış açısına oldukça güzel ayarlanmış vaziyette.

Son olarak MG tarafı, MG MAZE konsept otomobilini üretme gibi bir plana sahip değil. Zaten model dijital bir render çalışması olduğu için, marka halihazırda herhangi bir fiziksel konsept otomobil de üretmiş değil.

“BMW 3 Serisinin makyajının detayları belli oluyor!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version