Site icon Dijital Tekerlek

MG Avrupa pazarında satışlarını ikiye katlamayı başardı

Ülkemizde de son aylarda Doğan Trend Otomotiv aracılığıyla satışa sunduğu modeller ile dikkat çeken MG, Avrupa’da satış rekoru kırdı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İki yıl önce Avrupa pazarında tekrardan faaliyet göstermeye başlayan MG; elektrikli ve hibrit modelleriyle önemli satış adetlerine ulaştı. Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde, İngiltere’de 5449 adet ve Avrupa genelinde 2920 adet olmak üzere totalde; 8.369 adet araç satmayı başardı. Bununla birlikte 2020 yılının Eylül ayında Avrupa pazarında 4723 adetlik satış yapmayı başaran marka; geçtiğimiz yıla göre yüzde 77 oranında satışlarını yükseltmeyi başardı.

CEO Matt Lei markanın bu başarısının elektrikli MG ZS EV ve şarj edilebilir hibrit MG EHS PHEV sayesinde elde edildiğini de özellikle vurguladı. Yakalanan başarı ile ilgili ise Lei şu ifadeleri kullandı;

“2021’in ilk dokuz ayında 14.258 adedi Avrupa kıtasında, 22.932 adedi İngiltere’de olmak üzere toplam 37.190 otomobil satışı gerçekleştirdik. 2020 yılının aynı dönemine kıyasla Kıta Avrupa’sında %214’lük bir büyüme elde ettik; toplamda ise neredeyse %100’lük bir artış gerçekleştirdik. Özellikle bu gelişme; sadece iki yıl önce Avrupa kıtasında satış faaliyetlerine başlayan markamız için muhteşem bir sonuç. Avrupalı müşterilerin ürünlerimizi tercih ettiğini görmekten ve Eylül ayındaki satış rekorumuzdan büyük mutluluk duyuyorum”

MG ZS EV: “Yılın Aile Otomobili”

2020 yılında Avrupa’da 7155 adetlik satış ile dikkatleri çekmeyi başaran MG tarafının, yüzde yüz elektrikli modeli MG ZS EV; Hollanda, Norveç, Fransa, İzlanda ve Danimarka gibi ülkelerde ilk 10 içerisinde kendine yer edinmeyi başardı. Bununla birlikte Norveç pazarında yüzde 4,85’lik pazar payı ile model en çok satan yedinci elektrikli otomobil olmayı başardı. Ayrıca markanın MG ZS EV modeli ile Belçika’da; “Yılın Aile Otomobili” ödülünü kazandığını da belirtmek gerek.

Her geçen gün faaliyetlerini hızlandıran marka; Avusturya, Almanya, İspanya, Portekiz ve İtalya pazarlarına da giriş yaptı. Bununla birlikte markanın ek olarak Finlandiya ve İsviçre pazarları içinde planlara sahip olduğu biliniyor. İsveç’te Ağustos ayında satışa sunulan ZS EV modeli, yalnızca Eylül ayı içerisinde 900 adetlik satışa ulaştı. Ayrıca marka Avrupa’nın 16 ülkesinde faaliyet gösterirken; 2019 yılının Ekim ayından itibaren 300’ün üzerinde yeni MG bayisini kullanıcıların hizmetine sundu.

Ürün gamı genişliyor

Satış adetleri olarak oldukça güzel bir ivme yakalayan marka; bu ivmeyi kaybetmemek adına ürün gamını da genişletmeye devam ediyor. Bununla birlikte ülkemizin de dahil olduğu birçok pazarda sunulacak olan; Marvel R Electric modeli büyük bir heyecanla bekleniyor.

Son olarak, CEO Matt Lei yeni modellerle ilgili olarak şu açıklamada bulundu;

“MG, elektrikli otomobil gamını hızla genişletmeye devam edecek. 2022 yılında daha da fazla elektrikli aracı satışa sunmayı planlıyoruz. Amacımız, üstün kaliteye, yüksek teknolojiye ve çarpıcı tasarıma sahip araçları ulaşılabilir bir fiyatla Avrupa müşterisine sunmak ve elektrikli otomobil pazarında güçlü bir konum kazanmak”

“2022 Volkswagen ID.5 resmi olarak tanıtıldı!”

Exit mobile version